Studiu: Persoanele care vor să slăbească sănătos trebuie să mănânce mai multă... grăsime

Studiu: Persoanele care vor să slăbească sănătos trebuie să mănânce mai multă... grăsime

Deşi grăsimile sunt primele la care renunţăm dacă vrem să slăbim, se pare că, totuși, o dietă bazată pe grăsimi ne poate fi chiar de ajutor atunci când vrem să scăpăm de câteva kilograme.

Un nou studiu arată că o dietă bazată pe grăsimi ajută controlul diabetului şi reduce grăsimea din ficat. Este primul şi „cel mai amplu studiu de cercetare” pe diete cu carbohidraţi puţini şi alimente cu conţinut ridicat de grăsimi, conform Euractiv.
 
Cercetarea, realizată în Danemarca în decursul a şase luni, arată că o dietă cu carbohidraţi puţini şi grăsime sănătoasă ajută ficatul şi mai ales ficatul gras, ce afectează peste 25% din populaţia globală şi peste jumătate din oamenii care suferă de diabetul de tip 2. 
 
„Dacă ai ficatul gras, vei fi mai sănătos dacă vei mânca grăsimi”, declară Camilla Dalby Hansen, asistentă de cercetare la Facultatea din Danemarca, ca parte a prezentării rezultatelor studiului la Congresul Internaţional despre Ficat, din Londra. 

În timp ce participanții au mâncat atâtea calorii „cu cât erau obișnuiți”, au pierdut aproape 6% din greutatea corporală, controlul diabetului a fost îmbunătățit și grăsimea din ficat a fost redusă. 

Dieta săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi a fost comparată cu „o dietă clasică pentru diabet, săracă în grăsimi”, care este săracă în grăsimi și bogată în produse din cereale integrale, cum ar fi ovăz, cartofi și legume. 

Dimpotrivă, dieta săracă în carbohidrați și bogată în grăsimi „este foarte bogată în grăsimi”. „Este în primul rând grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado, ulei de măsline, nuci și semințe, dar și brânză, smântână, produse lactate bogate în grăsimi”, a spus Hansen. 

Un sfert de litru de ulei de măsline pe zi ţine diabetul departe şi te ajută să slăbeşti sănătos, mai spun autorii studiului. În fiecare zi, participanţii la studiu au consumat un sfert de litru de ulei de măsline. Alimente precum pâine, cartofi, orez sau paste au fost excluse din dietă. 

„Este important să subliniem că nu înseamnă ca poți să mănânci toate grăsimile din lume. Trebuie să vă concentrați pe obținerea unor grăsimi bune și, foarte important, să nu mâncați atât multe grăsimi, cât și mulți carbohidrați”, a spus Hansen, adăugând că este esențial să discutați cu un medic și să vă faceți controalele medicale atunci când urmați această dietă. 

Comenteaza