Vești bune! Pastilele care inversează efectele bătrâneții, în farmacii în câțiva ani

Vești bune! Pastilele care inversează efectele bătrâneții, în farmacii în câțiva ani

Aceste pastile, care ar putea ajuta o persoană să mențină o stare de tinerețe și să inverseze efectele îmbătrânirii, ar putea fi disponibile în farmacii în doar câțiva ani.

Potrivit cercetărilor din Silicon Valley, pastilele care inversează efectele bătrâneții ar putea fi disponibile în farmacii în următorii cinci ani. Aceste pastile ar putea ajuta o persoană să mențină o stare de tinerețe și să inverseze efectele îmbătrânirii, scrie Dailymail.

„90 the new 50”

Sam Altman, în vârstă de 37 de ani, a finanțat startup-ul biotehnologic Retro BioScience în valoare de 180 de milioane de dolari luna trecută. El este ultimul dintr-un lung șir de miliardari din Silicon Valley care au investit considerabil în „știința îmbătrânirii”.

Se spune că Jeff Bezos de la Amazon a investit trei miliarde de dolari în startup-ul de „extindere a vieții” Altos Labs. Cofondatorul PayPal, Peter Thiel, a investit în Fundația Metusalemă, care are scopul de a transforma „90 de ani în 50”.

Cu toate aceste resurse folosite pentru vindecarea îmbătrânirii, Andrew Steele, autorul cărții din 2020 „Fără vârstă: noua știință a îmbătrânirii fără a îmbătrâni”, consideră că pastilele pentru prevenirea îmbătrânirii pot fi pe rafturile farmaciilor în termen de cinci ani.

El subliniază unele medicamentele existente ar putea fi readaptate ca tratamente anti-îmbătrânire în „termen foarte, foarte apropiat”. Există 20 până la 30 de companii care dezvoltă noi medicamente cunoscute sub numele de „senolitice” care ucid celulele îmbătrânite din organism, a explicat el.

„Acesta este genul de lucruri care sunt foarte, foarte aproape de realizarea clinică. Și aș fi șocat dacă peste cinci ani să nu le avem în clinică. Probabil că nu vor fi pentru antiîmbătrânire la început. Vor fi pentru o anumită boală - și poate în 10 ani, le vom folosi împotriva îmbătrânirii. Aceste lucruri sunt pe termen foarte, foarte apropiat. Cred că va fi cea mai mare revoluție în medicină de la descoperirea antibioticelor”, spune Steele.

Deși îmbătrânirea nu ucide direct oamenii, persoanele în vârstă sunt expuse riscului bolilor mortale, cum ar fi Alzheimer, boli de inimă și cancer.

La șoareci, aceste medicamente senolitice fac ca animalele în vârstă să devină tinere și sănătoase brusc. Scopul final este de a încerca și manipula aceste sisteme în timpul îmbătrânirii umane pentru a menține sănătatea și calitatea vieții.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza