Bravos, Emil Boc. Omul ăsta chiar ştie cum să petreacă

Bravos, Emil Boc. Omul ăsta chiar ştie cum să petreacă
Emil Boc a petrecut ca un adolescent la Untold Festival. Două vorbe despre primarul „party people".

Nu ratez prea des ocaziile de a-l taxa pe primarul Clujului, pe care îl bănuiesc de boculism. Pardon, de populism. L-am ironizat de curând pentru emisiunile de varietăţi pe care le realizează pe Facebook şi unde îşi face un discret cult al personalităţii. Mai înainte, l-am înfierat pentru cele 12 munci ale lui Hercule: omul a cosit, a săpat, a condus tramvaie, a dirijat, a gătit, s-a bătut cu perne, a şutat la poartă cu piciorul şi mâna. Ne-a zâmbit la televizor cu mapa, dar şi cu sapa. Bun la toate, aşa a pozat Emil Boc, de dragul de a fi bun şi la voturi.

Duminică, însă, am admirat, fără nicio ironie, felul în care primarul „party people" a înţeles să se distreze la Untold (şi forma sa fizică :). Că a dansat, nu ar fi pentru prima dată; l-am văzut în acţiune şi la alte evenimente. Dar Boc şi-a luat soţia pe umeri şi a ţopăit pe bumţi-bumţi ca un veritabil adolescent. Nu ştiu dacă a făcut-o pentru ziare şi televiziuni; nici nu îmi pasă. Dacă l-a sfătuit vreun strateg în comunicare, felicitări, merită o mărire de leafă. Rămânem la simplul şi sincerul fapt că l-am admirat. Mi-am spus că omul ăsta chiar ştie să petreacă. Îmi compun în minte o listă de politicieni pe care i-aş fi găsit ridicoli în ipostaza primarului de la show-ul Armin van Buuren; e prea lungă să o inserez aici. La Emil Boc am văzut însă naturaleţe şi nu vreau să mă lungesc cu laudele, pentru că nu mi-am propus să devin PR-ul lui. Are destui.

Image and video hosting by TinyPic

Adevărul este că fotografia cu primarul şi soţia lui nici nu ar fi avut ce căuta în spaţiul public. Omul are un serviciu, ca majoritatea dintre noi. Seara/noaptea este însă a lui, pe persoană fizică, şi o poate folosi cum ştie mai bine. Chiar şi ţopăind cu soţia în spinare pe bumţi-bumţi.

 

Comenteaza