Alex Găvan, scrisoare deschisă pentru Dacian Cioloş "despre Cianură şi alţi Demoni"

Alex Găvan, scrisoare deschisă pentru Dacian Cioloş
Alex Găvan: "Punctul de vedere al Guvernului tău va minimiza spaţiul de manipulare al PSD-ului pe această problemă.”

Alex Găvan i-a trimis premierului Dacian Cioloş o scrisoare în care îi cere să dea o poziţie oficială a Executivului pe tema interzicerii mineritului cu cianuri, amintindu-i că are "o datorie morală faţă de morţii de la Colectiv, tragedie în urma căreia acum tu eşti premier (...) ai această datorie faţă de sutele de mii de români care de-a lungul a 16 ani au luptat şi au ieşit în stradă pentru a nu se produce catastrofa la Roşia Montană".

Alpinistul, un militant activ al cauzelor vizând salvarea mediului, menţionează ministerele implicate, amintind că Mininsterul Energiei (2016) - susţine legea de interzicere a cianurii; Ministerul Justiţiei (2016) - susţine legea de interzicere a cianurii, cu observaţii; Ministerul Mediului (2016) - susţine legea de interzicere a cianuri; Ministerul Culturii (2016) - susţine legea de interzicere a cianurii; Ministerul Afacerilor Externe (2013) - se află în marja naţională de apreciere; Ministerul Economiei (2016) - nu susţine legea de interzicere a cianurii, Administraţia Naţională pentru Resurse Minerale (2016) - nu susţine legea de interzicere a cianurii.

"De mai multă vreme ai toate cărţile pe masă, singurul rămas cu partea de temă nefăcută în această privinţă eşti tu", îi mai transmite Găvan lui Cioloş.

Alex Găvan spune că i se adresează premierului ca unui prieten: "Dragă Dacian (iţi spun Dacian pentru că te consider prietenul meu)" şi îşi exprimă speranţa că Dacian Cioloş nu se va lăsa manipulat de lobby-ul RMGC, deghizat în oameni din propriul său guvern şi nu va pleca de la Guvern fără să ofere un punct de vedere privitor la mineritul fără cianuri.

"Te asigur însă de faptul că atat eu cât şi oamenii acestei ţări, cei care nu avem o altă agendă decât a unei Românii sănătoase şi la minte şi la suflet şi la trup, vom fi aici şi vom izbândi. Cu sau fără ajutorul tău", spune Găvan în încheierea mesajului său postat pe Facebook.

 

 

Comenteaza