Jorj, fost secretar al municipiului, în scandalul plăcilor trilingve: Laszlo Attila spune neadevăruri cu nonşalanţă

Jorj, fost secretar al municipiului, în scandalul plăcilor trilingve: Laszlo Attila spune neadevăruri cu nonşalanţă
Fostul subprefect din Cluj şi fost secretar al municipiului, preşedintele PSD Cluj-Napoca Mircea Jorj îl acuză pe viceprimarul Laszlo Attila de "neadevăruri spuse cu nonşalanţă", în scandalul plăcilor amplasate la intrările în Cluj-Napoca.

 

"Nu vom acceptă să ne lăsăm dominaţi de neadevărurile spuse cu nonsalantă de aceia care astăzi reprezintă Puterea în municipiul Cluj-Napoca, indiferent dacă aceştia sunt de la PDL sau de la UDMR.  În aceste ultime zile asistăm la tot felul de declaraţii mai mult sau mai puţin hazardate ale oficialilor UDMR pe temă plăcuţei de pe statuia lui Matei Corvin, a plăcutelor şi indicatoarelor cu inscripţionarea în limbă romană, maghiară şi germană a denumirii municipiului Cluj-Napoca.  În declaraţiile media din ultimele zile, viceprimarul Lazlo Atilla, reprezentant de frunte al UDMR Cluj, se prezenţa că fiind în deplină legalitate cu privire la plantarea panourilor cu inscripţionare în limbă maghiară şi germană la cele 5 intrări în municipiul Cluj-Napoca. Invocă în acest sens o hotărâre de Consiliu Local, aprobată în anul 2002. Îşi completă domnul viceprimar cu foarte multă convingere spusele, anunţând că această HCL a fost semnată de către dl Mircea Jorj, în calitate de secretar al muinicipiului Cluj-Napoca. Este incorectă afirmaţia viceprimarului Lazlo Atilla", arată Jorj într-un comunicat de presă.

 

Acesta arată că hotărârea a fost aprobată cu 16 opţiuni, prin vot secret, şi se referea la alocarea unei sume de bani din bugetul local al anului 2002, pentru confecţionarea şi montarea indicatoarelor de inscripţionare a denumirii municipiului Cluj-Napoca la principalele 5 intrări şi ieşiri - în limbă romană, maghiară şi germană. "Hotărârea nu ţine loc de autorizaţie de construcţie. Interpretarea acestei hotărâri că fiind o bază legală pentru montarea panourilor respective de către viceprimarul Lazlo Atilla poate fi văzută ori că o mare eroare ori că un abuz făptuit în virtutea funcţiei pe care o deţine, trecând la fapte fără a solicita avizele, aprobările şi autorizaţiile necesare că restul cetăţenilor din acest oraş", mai arată Jorj, care se apără şi spune că hotărârea nu a fost semnată de el: "în 2002 nu eram secretar al municipiului Cluj-Napoca, fiind numit secretar abia din iunie 2003". Totodată acesta adaugă că situaţia a fost aplanată după recensământul populaţiei din 2002, când "s-a constatat că nu era îndeplinit pragul legal de 20% pondere a minorităţii maghiare, pentru a fi montate asfel de panouri".

Vezi de unde a pornit scandalul

Comenteaza