Scandalul din ALDE reizbucneşte la Cluj. Mircea Irimie, dat afară de la conducerea filialei

Scandalul din ALDE reizbucneşte la Cluj. Mircea Irimie, dat afară de la conducerea filialei
Scandalul din ALDE continuă la Cluj. Oamenii lui Daniel Constantin au fost eliminaţi din funcţiile de conducere iar acum aceştia se regrupează şi îi cer demisia apropiatei lui Tăriceanu, Steluţa Cătăniciu.

Un grup de membri ALDE proveniţi din PC i-au cerut liderului ALDE Cluj, deputatul Steluţa Cătăniciu, printr-o scrisoare trimisă presei, demisia din toate funcţiile, şi au acuzat-o pe aceasta că se ţine cu dinţii de funcţia de deputat după ce ANI a cerut conducerii parlamentului vacantarea postului.

Deşi spun că sunt un grup de 500 de oameni, contestatarii lui Cătăniciu şi Tăriceanu nu şi-au asumat deocamdată cu nume şi prenume această scrisoare, pe care au semnat-o doar cu sintagma "Grupul de la Cluj al membrilor ALDE, nemulţumit de actuala conducere", dar aceştia afirmă că în zilele următoare vor depune un memoriu spre Preşedintele Camerei Deputaţilor pentru excluderea Steluţei Cătăniciu din Parlamentul României şi vacantarea postului.

Mircea Irimie, fost preşedinte al PC Cluj şi actual secretar de stat la Ministerul pentru Dialog Social, a declarat pentru ZIUA de CLUJ că nu este printre iniţiatorii scrisorii dar îşi asumă mesajul acestui grup de protestatari de la Cluj.

Irimie a afirmat pentru ziarul nostru că în urma unei decizii a conducerii centrale orchestrate de Tăriceanu şi Cătăniciu, a fost înlăturat de la copreşedinţia ALDE Cluj, doar pentru faptul că este "cu Daniel Constantin", iar Steluţa Cătăniciu a rămas unic conducător, fără să fie organizate alegeri la nivelul filialei.

"Dacă nu suntem luaţi în seamă, dizolvăm ALDE", spune tranşant Mircea Irimie, care mai precizează că asemenea nemulţumiri ale foştilor membri PC mai există şi în alte judeţe, după ce aceştia au fost înlăturaţi din funcţii de fidelii grupării Tăriceanu.

Reamintim că fostul preşedinte PC Daniel Constantin, fost copreşedinte al ALDE după fuziunea cu PLR-ul lui Tăriceanu, a fost exclus din ALDE de către gruparea preşedintelui Senatului, care a acaparat întreaga putere în partid.

Mircea Irimie, fost deputat de Cluj a fost unul dintre cei care au criticat modul în care a fost organizat Congresul din aprilie la care Tăriceanu s-a înscăunat şef absolut peste ALDE, adică fără să existe alegeri de jos în sus şi cu delegaţi aleşi fără respectarea parităţii între cele două partide care au fuzionat. Nu se ştie însă câte zile mai are Irimie în funcţia de secretar de stat, după ultimele evoluţii ale scandalului din ALDE.

Deputatul Steluţa Cătăniciu, contactat de ZIUA de CLUJ, nu a răspuns la telefon, pentru a exprima un punct de vedere despre ce se întâmplă în filiala ALDE din Cluj.

 

Comenteaza