Tăriceanu înclină balanţa puterii spre PSD. A refuzat colaborarea cu dreapta politică

Tăriceanu înclină balanţa puterii spre PSD. A refuzat colaborarea cu dreapta politică
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat în urmă cu puţin timp cu cine va face majoritatea guvernamentală.


 

Preşedintele ALDE a declarat în urmă cu puţin timp într-o conferinţă de presă că va negocia în continuare formarea unei majorităţi parlamentare cu PSD şi a respins orice colaborare cu actualele formațiuni politice care se pretind de dreapta.

"În campania electorală am anunţat clar că după alegeri vom merge către un Guvern de coaliţie cu PSD. Ţinând cont de rezultatul alegerilor, împreună putem să facem majoritatea necesară pentru a forma viitorul Guvern. Deci subliniez, cred că e de obligaţia noastră să respectăm voinţa majoritară a cetăţenilor acestei ţări.

Orice altă formulă politică, aşa-numita încercare de realizare a unei coaliţii de centru-dreapta, ar veni să înfrângă voinţa electoratului exprimată clar, formulă din care noi considerăm că nu avem cum să facem parte.

Au încercat să ne convingă să ne raliem unei astfel de formule de centru-dreapta. Pentru acest lucru ofertele au început să vină ca la licitaţie. Ni s-a oferit din ce în ce mai mult doar doar ne vor convinge să acceptăm. Pentru mine, reunificarea mişcării liberale nu e un lucru care să mă lase indiferent. Mi s-a propus să preiau conducere PNL Privesc cu mâhnire la ce se întâmplă şi nu vreau să introduc cuţitul mai adânc în rană, nu vreau să vorbesc în termeni peiorativi despre ce i s-a întâmplat PNL.

Orice opţiune politică trebuie să plece de la voinţa electoratului. Nu voi face concesii acolo unde nu e nevoie. Aceste propuneri care au venit din partea PNL nu le putem lua în considerare. Le-am zis colegilor de la PNL care vor să ni se alăture, sunt bineveniţi.

Sigur că suntem în discuţii cu cei de la PSD, negociem programul de guvernare, cum e şi firesc pe baza programului lor. Sunt chestiuni la care ţinem mult. Restabilirea suveranităţii depline a României, restabilirea ca prioritate 0 a ceea ce se numeşte interesul naţional", a declarat Călin Popescu Tăriceanu citat de mediafax.ro.

 

 

Comenteaza