Tăriceanu: Zilele de doliu presupun restrângerea anumitor activități cu caracter festiv, dar nu de lucru

Tăriceanu: Zilele de doliu presupun restrângerea anumitor activități cu caracter festiv, dar nu de lucru
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a apreciat miercuri că este "improprie" discuția despre oprirea lucrărilor Parlamentului ca urmare a decesului regelui Mihai.

"Sunt două lucruri distincte. Este o chestiune improprie de a discuta despre oprirea lucrărilor Parlamentului sau altor instituții. Instituțiile lucrează. În astfel de momente, după cum știți prea bine, se decretează de către Guvern zile de doliu. Zilele de doliu presupun restrângerea anumitor activități cu caracter festiv, dar nu de lucru", a spus Tăriceanu, în cadrul unei declarații acordate presei, după ședința Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

La rândul său, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și-a exprimat nedumerirea legată de condiționarea dezbaterii unor legi de decesul regelui.

"Eu chiar nu îmi permit - din respect nu îmi permit, pentru Majestatea Sa - să comentez chestia asta. Cum poate cineva să condiționeze o discuție, o dezbatere despre legi de acel eveniment nefericit de ieri?!", a precizat Dragnea.

Parlamentarii PNL și USR au cerut, marți, întreruperea lucrărilor Comisiei pe legile Justiției pe toată perioada doliului național, propunerea fiind făcută de către deputatul USR Stelian Ion, după ce președintele comisiei, Florin Iordache, a anunțat suspendarea lucrărilor din cauza decesului fostului suveran.

De asemenea, miercuri, liderul grupului USR, Cristian Ghica, a propus ca în ședința de plen a Senatului să fie dezbătut un singur proiect, al cărui termen de adoptare tacită era pe cale să expire. El a cerut ca, ulterior, ședința de plen să fie suspendată în semn de respect față de memoria regelui. Propunerea a fost respinsă cu 21 de voturi ''pentru'', 5 abțineri și 60 de voturi ''împotrivă''.

Tot miercuri, Camera Deputaților a respins prin vot propunerea PNL de suspendare a ședinței plenului, precum și pe cea a USR de amânare a dezbaterilor asupra proiectelor referitoare la statutul judecătorilor și procurorilor și modificării Legii ANI.

 

Comenteaza