Academia de Leadership și Management Școlar – înscrieri deschise până pe 10 aprilie pentru directorii care vor transforma școlile din România

Academia de Leadership și Management Școlar – înscrieri deschise până pe 10 aprilie pentru directorii care vor transforma școlile din România

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) a extins până pe data de 10 aprilie înscrierile pentru Academia de Leadership și Management Școlar, program dedicat tuturor directorilor de școală, grădiniță și liceu.

Programul contribuie la dezvoltarea abilităților de leadership și management al liderilor școlari și îi ajută, încă de la începutul perioadei de instruire, să facă schimbări vizibile în școala lor, prin colaborarea cu 250 de mentori din business. 

Directorii de școală, susținuți pentru a deveni cheia transformării din sistemul educațional din România 

Asociația pentru Valori în Educație oferă 200 de burse, a căror valoare acoperă 88% din totalul taxei de școlarizare. Fiecare director acceptat în program va lucra în mod aplicat pentru a transforma unitatea de învățământ pe care o conduce, pe baza obiectivelor de formare, alături de mentorul său din mediul de afaceri, facilitatori din modulele de formare și membrii echipei AVE. Astfel, liderii educaționali se pot implica în transformarea școlilor din care fac parte, încă de la începutul  perioadei de formare.

Instruirea directorilor se face din perspectiva a patru dimensiuni de formare, care se referă la creșterea accesului la educație și a participării școlare a elevilor, dezvoltarea și implicarea profesională a cadrelor didactice, îmbunătățirea rezultatelor elevilor și dezvoltarea culturii școlii și implicarea comunității. 

Prin intermediul modulelor, directorii vor avea parte de un regim intensiv de învățare, desfășurat atât online, cât și în format fizic. Aceștia vor fi expuși la practici din mediul educațional și de business și le va fi împărtășită experiența profesională a partenerilor AVE. Programul reunește o comunitate valoroasă de directori din întreaga țară, dar și lideri și profesioniști din mediul privat, astfel că dezvoltarea personală și profesională a directorilor are loc prin schimb de bune practici și reflexivitate în decizii. 

Selecția în program: gratuita

Înscrierea în program se face in mod gratuit prin completarea acestui formular de aplicație, disponibil pe pagina de proiect.

În egală măsură, oricine poate recomanda un director de școală pasionat, care se implică în comunitatea sa, prin completarea acestui formular. Ulterior, directorii astfel recomandați vor fi contactați de reprezentanții programului pentru a se înscrie în procesul de selecție. 

Academia de Leadership și Management Școlar, a patra ediție în 2022   

Până în prezent au absolvit Academia de Leadership și Management Școlar peste 150 de directori care au devenit vectori ai schimbării în școlile pe care le conduc. Începând de anul acesta, vor fi disponibile, pentru prima dată, 200 de locuri pentru directori. Academia vizează dezvoltarea de competențe de leadership și transformare ale directorii aflați în program, chiar din timpul pregătirii acestora.  

Academia de Leadership și Management Școlar dezvoltată de AVE se adresează directorilor și directorilor adjuncți care au preluat sau urmează să preia mandatul în urma concursului pentru directori organizat de Ministerul Educației, în toamna trecută și în această primăvară. 

Despre Asociația pentru Valori în Educație

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE desfășoară mai multe programe prin intermediul cărora susține școlile din România pentru îmbunătățirea competențelor de leadership școlar, îmbunătățirea capacității de evaluare și reducere a decalajelor de literație, educație socio-emoțională etc. Programele coordonate de AVE sunt HumanKind, Edu Networks, Academia de Leadership și Management Școlar, ALFABETAR. Acestea se adresează exclusiv cadrelor diactice, iar beneficiari sunt copiii. Detalii complete pot fi găsite pe site-ul https://ave-romania.ro/.

Comenteaza