Vezi ce pui pe masă! Alimente care îți fac mintea brici

Vezi ce pui pe masă! Alimente care îți fac mintea brici

Poți să îți crești performanţele intelectuale și capacitatea de concentrare dacă știi ce și cât să mănînci. Studiile medicale au arătat că alimentele pe care le consumi pot contribui la creşterea nivelului de inteligenţă şi la îmbunătăţirea stării de spirit. 

Pentru o funcționare optimă creierul are nevoie de energie pe care o obţine din grăsimile bune, antioxidanţi şi carbohidraţi de bună calitate, iar dacă este întreţinut cum trebuie şi va spori activitatea. Bineînțeles, un factor important în buna funcționare a creierului este menținerea greutății corporale în limitele normale. Ultimele cercetări indică faptul că grăsimea din zona abdominală - sau grăsimea viscerală ar avea efecte dăunătoare asupra creierului.

Iată câteva alimente ideale pentru creier:

Ouăle

Conţin numeroşi acizi graşi Omega 3 care protejează creierul și multă vitamina E, un antidepresiv puternic şi posibilul antidot al bolii Alzheimer. Gălbenuşul este bogat în colină, un compus benefic sănătăţii neurotransmiţătorilor.

Sfecla

Rădăcina de sfeclă este foarte bogată în vitamina B, un element care vă ajută să procesaţi rapid datele şi să sortaţi amintirile. Sfecla proaspătă este considerată un antidepresiv natural.

Anşoa

Grăsimile polinesaturate din anşoa vă ajută să vă protejaţi creierul de îmbătrânirea accelerată şi de pierderea memoriei, oferindu-vă, în același timp, și o stare de   bună de spirit. Micuțul peșteconţine de zece ori mai mult Omega3 decât tonul și aduce un aport important de vitamine D şi calciu.

Fructele de pădure

Zmeura şi afinele conţin compuşi antocianici care protejează memoria. Un studiu britanic a constatat că persoanele care au consumat zilnic afine şi-au îmbunătăţit considerabil memoria în doar câteva luni.

Varza de Bruxelles

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că planta cruciferă este bogată în molecule pe care corpul nostru le transformă în diindolimetan, un stimulent al sistemului imunitar care ajută și la protejarea celulelor cerebrale. De asemenea, antioxidanţi din varză luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă cancer.

 

Comenteaza