Dr. Quinn: “Dimineața trebuie să mănânci ca un rege, la prânz ca un prinț, iar seara ca un cerșetor!”

Dr. Quinn: “Dimineața trebuie să mănânci ca un rege, la prânz ca un prinț, iar seara ca un cerșetor!”
V-ați pus vreodată întrebarea cât de important este ceea ce mâncăm la cină pentru a avea un somn liniștit și odihnitor? Numeroase studii au demonstrat că există alimente care ne pot ajuta să ne odihnim mai bine, în timp ce altele ne produc insomnii.

În primul rând, toți specialiștii sunt de acord cu faptul că cina trebuie luată cât mai devreme, pentru că atunci când ne culcăm cu stomacul plin, vom dormi foarte prost.

În al doilea rând, ultima masă a zilei trebuie să fie cât mai ușoară. Nu degeaba se spune că "dimineața trebuie să mănânci ca un rege, la prânz ca un prinț, iar seara ca un cerșetor!" Însă nu doar cantitatea alimentelor ingerate influențează calitatea somnului, ci și tipul acestora.

- Bananele - aceste fructe au o concentrație mare de magneziu și potasiu, despre care s-a dovedit că au un rol important în inducerea unui somn liniștit. În plus, bananele conțin și triptofan, un aminoacid care induce somnul și care ulterior se transformă în serotonină și melatonină.banane
- Laptele - toată lumea a auzit deja că un pahar de lapte călduț băut înainte de culcare te va ajuta să dormi mai bine. E cât se poate de adevărat; acest lucru se datorează cantității mari de calciu pe care o conține și care ajută la relaxarea mușchilor și la echilibrarea producției de melatonină. De asemenea, laptele conține și anumiți aminoacizi care induc relaxarea.lapte
- Migdalele- sunt și ele o sursă excelentă de magneziu

Mai multe alimente cate te pot ajuta să dormi mai bine pe Dr. Quinn.

Comenteaza