LICOAREA INDISPENSABILĂ: previne DIABETUL, PARKINSONUL şi AFECŢIUNILE CARDIACE, calmează MIGRENELE

LICOAREA INDISPENSABILĂ: previne DIABETUL, PARKINSONUL şi AFECŢIUNILE CARDIACE, calmează MIGRENELE
Pentru mulţi, consumul acestei licori nu este doar un moft, o poftă, ci chiar o necesitate. Până la urmă, dimineţile nu ar avea acelaşi farmec fără o ceaşcă aburindă în faţă! Unde mai pui că, n cantităţi moderate, aduce beneficii inestimabile sănătăţii.

Cafeaua, o băutură bogată în antioxidanţi şi cafeină, substanţă cunoscută pentru proprietăţile sale stimulante, este consumată pe scară largă încă din timpuri străvechi. Potrivit legendelor, proprietăţile energizante ale acestei băuturi au fost descoperite de populaţia Oromo, un grup etnic care ocupă părţi din Etiopia, Somalia şi Kenia.

Cu toate acestea, primele dovezi credibile legate de consumul cafelei au apărut abia în secolul al XV-lea, în Yemes. De-a lungul istoriei, cafeaua a câştigat o popularitate din ce în ce mai mare, astfel încât în prezent este apreciată la nivel mondial.

Printre beneficiile aduse sănătăţii de consumul acestei licori de numără prevenirea diabetului de tip II, a apariţiei bolii Parkinson, dar şi reducerea riscului de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare.

Calmează migrenele

O doză moderată de cafea poate avea rezultate mai bune decât pastilele obişnuite în ameliorarea migrenelor, susţin studiile. În plus, îmbunătăţeşte performanţele sportive, iar în cazul crizelor de astm, le poate calma cu uşurinţă, în situaţiile în care medicamentaţia prescrisă nu este la îndemână.

Previne diabetul de tip II

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Harvard, cosumatorii de cafea sunt mai puţin expuşi riscului de apariţie a diabetului de tip II, comparativ cu cei care nu au acest obicei. De asemenea, oamenii de ştiinţă canadieni sunt de părere că consumul a una sau două căni de cafea zilnic este inofensiv chiar şi în timpul naşterii sau al alăptării.

Protejează împotriva bolii Parkinson

Conform unor studii, persoanele care beau cafae sunt protejate în proporţie de 80% de ciroza hepatică şi Parkinson, în proporţie de 50% impotriva pietrelor la rinichi şi în proporţie de 25% împotriva cancerului de colon.

Reduce riscul apariţiei afecţiunilor cardiace

Un studiu făcut pe un eşantion de 27.000 de femei de-a lungul a 15 ani arată că bolile de inimă pot fi prevenite prin consumul a trei căni de cafea pe zi.

Îmbunătăţeşte scrisul de mână

Potrivit unui studiu independent făcut de nişte medici germani, consumul a două căni de cafea face minuni asupra abilităţilor de a scrie de mână: voluntarii participanţi la acesta scriau mai repede, mai citeţ şi mai fluent decât înainte.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Aparent banala cafea de dimineaţă, băută imediat după trezire, are şi rolul de a îmbunătăţi starea de spirit a persoanelor, care devin mai bine dispuse.

 

Comenteaza