SCONCSUL FRUCTELOR: regele VITAMINELOR şi MINERALELOR, tratează DEPRESIA, induce FERICIREA

SCONCSUL FRUCTELOR: regele VITAMINELOR şi MINERALELOR, tratează DEPRESIA, induce FERICIREA
Are o înfăţişare respingătoare şi un miros pe măsură. Fruct cât se poate de exotic, este originar din îndepărtatele tărâmuri ale Indoneziei şi Malaeziei. Instinctul este să te fereşti de el, deşi nu ar trebui: pe cât de rău pare, pe atât de benefic este.

Durianul este o bestie spinoasă, mare şi grea, cu o aromă atât de puternică încât o va lua pe bunica de pe picioare. Fructul este originar din Malaezia și Indonezia. Unii îl urăsc, alţii îl iubesc. Cu intensitate.

Mirosul de durian absolut respingător. Nici gustul nu e departe. Uite ce spun câţiva dintre cei care l-au gustat: "Are gust de ceapă siropoasă complet putredă" - Andrew Zimmern, gazda Foods Bizar; "E ca şi cum ai mânca zmeură Blancmange în toaletă" - Anthony Burgess, scriitor; "Mirosul său este cel mai bine descris ca rahat de porc, terebentină și ceapă, garnisite cu un ciorap murdar dintr-o sală de sport" - Richard Sterling, scriitor; "Respirația ta va mirosi ca și cum ţi-ai săruta pe gură bunica moartă" - Anthony Bourdain, bucătar-șef și gazdă TV.

În Asia de Sud-Est, durian este descris ca "regele fructelor", în parte datorită aspectului său agresiv. Dacă ați reușit să treceţi de ţepi şi de pielea amară, în interior veţi găsi circa 10 semințe acoperite de o "budincă" albă - singura parte comestibilă a fructului.

Beneficiile pe care consumul fructului le aduce organismului sunt remarcabile.

Durian, regele vitaminelor si al mineralelor

Fructul de Durian are un continut bogat de carbohidrati si de aceea este foarte satios. Este fructul cu cel mai bogat continut de proteine complexe. Contine totodata si acizi grasi esentiali, in compozitia sa aflandu-se peste 200 de flavoide. Fructul de Durian este bogat in vitamine si minerale. Durian contine vitamina C (o ceasca de Durian contine 48 mg de vitamina C sau 80% din valoarea zilnica conform Dietary Guidelines 2010 - U.S. Department of Health and Human Services), vitamina E (intr-o cantitate semnificativa), vitamine din complexul B (B5, B6, B1) si A, calciu, potasiu (important in reglarea tensiunii arteriale), fosfor, fier (intr-un procent deloc de neglijat), magneziu (39%), mangan, dar si zaharuri si apa. Consumarea acestui fruct contribuie la imbunatatirea memoriei si la cresterea energiei.

Fructul de Durian trateaza depresia si induce fericirea

Consumarea fructului de Durian favorizeaza in acelasi timp mentinerea unei stari psihice optime a organismului. Cum asa? Aminoacidul Triptofan pe care Durian il contine este eficient in ameliorarea depresiei, a starilor de anxietate si a insomniilor. Mai mult, a consuma acest fruct inseamna a creste nivelul de serotonina din organism, o substanta responsabila pentru starea de fericire. Fructul de Durian are si proprietati antioxidante intense si este un bun energizant, revitalizand organismul gratie zaharurilor simple continute precum zaharoze si fructoze.

Una peste alta, Durian ajuta si la curatarea organismului de toxine. Inlesneste totodata reglarea nivelului de colesterol din sange. Decocturile obtine din frunzele de durian sunt intrebuintate in bolile de piele sau in inflamatii si umflaturi la nivelul pielii. In Asia, specialistii in medicina traditionala recomanda un preparat din frunzele si radacinile de durian pentru tratarea febrei si a icterului. Durian contine si fibre alimentare, fiind de aceea un laxativ eficient.

Comenteaza