U-BT "atacă" Supercupa la Oradea

U-BT
Echipa lui Mihai Silvăşan dispută joi primul meci oficial din noul sezon: Supercupa României.

U-BT Cluj-Napoca întâlneşte, joi, în deplasare, CSM Oradea, în cadrul Supercupei României la baschet masculin. "Studenţii" vor juca în calitate de deţinători ai Cupei României, iar CSM Oradea evoluează din postura de campioană en titre.

În stagiunea precedentă, U-BT a încheiat sezonul pe locul patru, după ce a fost învinsă în finala mică de Steaua CSM Eximbank. De partea cealaltă, CSM Oradea a cucerit titlul naţional în faţa celor de la BC Mureş, în finala campionatului.

"Întâlnim un adversar dificil, cu un moral bun şi un joc colectiv foarte bine închegat. Au jucători foarte experimentaţi, dar nu pot spune că m-a impresionat cineva în mod special. Meciurile nu sunt câştigate de un singur component, ci de întreaga echipă", a spus antrenorul "studenţilor", Mihai Silvăşan, pentru ZIUA de CLUJ.

Tehnicianul de 31 ani este optimist înainte de primul meci oficial al sezonului.

"Am încredere în echipa mea. Trebuie să dăm totul pe teren şi să câştigăm. Sunt convins că vom creşte de la meci la meci. Cu excepţia lui Barro, nu avem alte probleme de lot. Ousmane a fost uşor accidentat la City Cup şi nu l-am putut folosi. Însă ieri s-a antrenat cu noi şi sperăm că va fi apt până la jocul de mâine", a declarat Silvăşan.

Cu o zi înainte de Supercupa cu Oradea, U-BT a perfectat transferul pivotului George Toth (24 ani) de la BC Timişoara. Baschetbalistul de 2,11 metri înălţime a câştigat Cupa României cu formaţia de pe Bega, în 2015, dar a ieşit şi vicecampion naţional în 2012, cu acelaşi club.

După Vlad Moldoveanu, Alexandar Rasic, Ousmane Barro şi Maksym Pustozvonov, Toth este al cincilea transfer realizat de echipa clujeană în timpul pauzei competiţionale.

Mihai Silvăşan se află pe banca "studenţilor" din luna iunie. Atunci, fostul baschetbalist l-a înlocuit pe actualul selecţioner al României, Marcel Ţenter. În stagiunea precedentă, Silvăşan a fost secundul lui Ţenter.

Săptămâna trecută, U-BT a participat la turneul internaţional Cluj City Cup. În cadrul competiţiei, clujenii au întâlnit vicecampioana BC Mureş (71-72), sârbii de la FMP Belgrad (84-88) şi formaţia maghiară Alba Feher (81-82). În timpul verii, "studenţii" au mai fost angrenaţi în alte două stagii, la Cheile Grădiştei şi în Serbia.

De partea cealaltă, CSM Oradea a participat în aceste zile la Memorialul Antonio Alexe 2016, desfăşurat la nivel local. Aici, adversara de mâine a clujenilor a întâlnit BM Slam Stal Ostrow (Polonia) şi Partizan Belgrad (Serbia). Ambele partide au fost câştigate de orădeni, primul cu 87-57 şi al doilea cu 78-76. Campioana României a mai jucat, de asemenea, la Memorialul Elemer Tordai (Sibiu) şi Cupa Mureşului (Târgu-Mureş).

La meciul cu U-BT, va debuta şi sârbul Branko Mirkovic. Fundaşul de 33 ani se află la prima experienţă în România şi este cea mai importantă mutare a orădenilor din timpul pauzei competiţionale. Mirkovic a evoluat ultima dată pentru BC Tsmoki-Minsk (Belarus). Acolo, baschetbalistul sârb a câştigat un campionat (2014) şi două cupe (2014, 2015).

Din formaţia orădenilor vor lipsi Andrei Manolache şi Rareş Paşca, cei mai importanți jucători autohtoni în playoff-ul sezonului precedent, anunţă campioana en-titre pe site-ul oficial.

Meciul dintre U-BT Cluj-Napoca şi CSM Oradea se joacă, joi seara, în deplasare, de la ora 18:00. Partida poate fi urmărită în direct la TV pe Digi.

Luni, 19 septembrie 2016, este programat şi primul meci de campionat al echipei de pe Malul Someşului. U-BT va juca, în deplasare, cu BC Timişoara, de la ora 18:00.

Lotul celor două echipe:

U-BT

Fundaşi: Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Tudor Gheorghe, Kuti Nandor, Andrei Mureşan, Aleksandar Rasic
Extreme: Wilhelm Brosser, Tudor Jucan, Vlad Moldoveanu, Maksym Pustozvonov
Pivoţi: Ousmane Barro, Rolland Torok

CSM Oradea

Fundași - Branko Mirkovic, Cătălin Petrișor, Muhamed Pasalic, Martin Zeno
Extreme - Sean Barnette, Zarko Comagic, Bobe Nicolescu, Dani Tămășdan
Pivoți - Bogdan Țîbîrnă, Sean Denison, Titus Nicoară, Sergiu Pop

Comenteaza