U-BT, înfrângere în derby-ul cu CSM CSU Oradea

U-BT, înfrângere în derby-ul cu CSM CSU Oradea
| Foto: foto u-bt.ro

Clujenii au pierdut partida cu formația de pe locul 4 din Liga Națională, scor 90-83.

Meciul a început slab, cu ratări de ambele părți, tensiunea partidei fiind evidentă. Pivotul orădenilor, Valeika, a început excelent cu 6 puncte consecutive. Sakic a evoluat foarte bine la recuperare, iar după jumătatea sfertului, "studenții" au preluat controlul jocului, dar și al tabelei de scor. Însă, finalul de sfert a aparținut celor de la CSM, care au încheiat în avantaj, 21-20.

Ofensiva gazdelor a funcționat bine și în începutul de sfert secund, iar bihorenii au reușit un partial de 15-0. Mihai Silvășan a simțit momentul slab al elevilor săi și a luat un time-out aproapede jumătatea sfertului. "U" a revenit treptat în joc, dar finalul a fost incendiar, cu un duel al aruncărilor de la distanță, câștigat de baschetbaliștii de la CSM, care au încheiat la conducere, scor 51-42. Zeljko Sakic a ținut formația clujeană în joc, prin cele 10 recuperări, în condițiile în care întreaga echipă adversă a avut doar 11 în prima repriză.

Partea a doua a jocului a debutat cu probleme mari în defensiva gazdelor, iar elevii lui Silvășan au revenit în joc și au preluat din nou conducerea. În ultimele 2 minute ale sfertului, orădenii au reușit o revenire spectaculoasă, tot datorită aruncărilor de la distanță. Scorul după al treilea sfert a fost 65-62 pentru gazde.

În ultima parte a jocului bihorenii s-au bazat pe procedeul lor favorit, aruncările de 3 puncte, iar jocul le-a mers foarte bine. Ofensiva clujeană s-a bazat doar pe un Giordan Watson, obosit după duelurile echipei naționale. "U" a reușit să egaleze în ultimul minut, dar "studenții" au fost obligați să faulteze și CSM nu a ratat nici de la linia de libere. Astfel, scorul final a fost 90-83, în favoarea gazdelor, iar clujenii pierd al treilea meci în această ediție de campionat.

Remarcații partidei au fost Sakic (13 puncte, 15 recuperări), Kromah (18 puncte, 6 recuperări) și Lapornik (22 de puncta, 5 recuperări) pentru U-BT, iar din tabăra orădenilor cei mai buni jucători au fost Mandache (27 de puncte, 2 pase decisive), Pasalic și Variniauskas (ambii 15 puncte și 2 recuperări).

Următorul meci pentru clujenii va fi împotriva lui Donar Groningen, în FIBA Europe Cup. Partida va avea loc marți, 6 martie, de la ora 20, în deplasare.

Comenteaza