U-BT, înfrângere la scor în meciul tur cu Donar Groningen

U-BT, înfrângere la scor în meciul tur cu Donar Groningen
| Foto: foto fiba.basketball

“Studenții” au pierdut manșa tur a întâlnirii cu olandezii, din FIBA Europe Cup, scor 103-76.

Clujenii au început bine partida, cu o apărare agresivă și aruncări bune de la distanță. Adversarii nu au reușit nimic din punct de vedere ofensiv, iar “U” s-a distanțat chiar și la 8 puncte. Pe final de sfert, elevii lui Mihai Silvășan au trecut la o apărare în zonă și gazdele au revenit în joc. Jucătorii campioanei au fost depășiți foarte ușor de pivotul advers, Pasalic, iar scorul primului sfert a fost 19-20.

Deși olandezii au început mai bine sfertul secund, clujenii au părut că revin în joc cu 5 minute înainte de pauză. Dar, baschetbaliștii lui Donar s-au concentrat mai bine în defensivă, iar ”studenții” au rămas în pană de idei în atac. Diferența s-a făcut și la capitolul recuperări, unde oladezii au câștigat clar duelul, 20-11. Scorul pauzei a fost 46-34 pentru gazde.

Sfertul al treilea a fost unul de coșmar pentru U-BT. Dezorganizarea din ofensivă a continuat, iar adversarii au profitat la maximum de jocul slab al clujenilor. Elevii lui Silvășan au marcat cu greutate, în timp ce oladezii au părut că pot înscrie din orice poziție. Scorul înainte de ultima parte a fost 79-55.

Scenariul a fost asemănător și în ultimul sfert, dar Donar nu a mai forțat și i-a permis lui “U” să se apropie pe tabelă. Din punct de vedere ofensiv, diferența dintre cele două formații s-a făcut la rucările de 3 puncte, unde olandezii au avut un procentaj de 51%, iar clujenii 27%. Pe alocuri, partida din Olanda a semănat cu meciul pierdut de România împotriva Italiei, la Cluj-Napoca.

Remarcații partidei au fost Curry (26 de puncte, 9 pase decisive), Bruinsma (16 puncte, 6 recuperări), Gipson (16 puncte, 4 pase decisive) și Pasalic (16 puncte, 5 recuperări) pentru Donar, iar de la U-BT cei mai buni jucători au fost Kromah (20 de puncte, 3 recuperări), Rasic (18 puncte, 2 pase decisive), Drungilas (10 puncte, 2 recuperări) și Watson (9 puncte, 4 pase decisive).

Următorul meci pentru “studenți” va fi împotriva lui SCM U Craiova. Partida va avea loc sâmbătă, 10 martie, de la ora 19:15, la Cluj-Napoca.

Comenteaza