Handbal feminin | ”U” Cluj a ținut în șah Zalăul lui Tadici: ”Acest punct contează enorm”

Handbal feminin | ”U” Cluj a ținut în șah Zalăul lui Tadici: ”Acest punct contează enorm”
Un egal cât o victorie pentru handbalistele lui ”U” Cluj. Echipa antrenată de Alin Bondar a remizat cu HC Zalău, scor 21-21 (9-13), la Sala Sporturilor Horia Demian, în etapa a noua din Liga Națională.

Clujencele au avut un început promițător, reușind să conducă pe tabelă cu 1-0, 2-1, 4-3 și 6-3. Formația pregătită de Gheorghe Tadici a preluat, însă, inițiativa. Zalăul a avut de mai multe ori avantaj de patru goluri, 14-10, 15-11, 16-12, 17-13 și 18-14.

Cu toate acestea, "U" nu a cedat. Având aportul unui public numeros, în care s-au regăsit și membri din Peluza "Șepcile roșii", "studentele" s-au apropiat la un singur punct, 20-21. La ultima fază a jocului, Mihaela Seonico a înscris golul egalizator și a ridicat publicul din Sala Horia Demian în picioare.

Senocico a fost, de altfel, și principala marcatoare a Universității din meciul cu HC Zalău. 7 goluri a înscris sportiva de 35 ani. Din tabăra clujenecelor s-au mai evidențiat Diana Lazăr (4 goluri), Ana Maria Berbece (3 goluri), Raluca Petruș (3 goluri), Florin Chinoan (2 goluri), Abigail Vălean (2 goluri), dar și portarul Ionica Munteanu, care a intervenit salvator în mai multe situații.

Chiar dacă nu a câștigat, egalul cu Zalău (locul 5 în Liga Națională, cu 13 puncte) i-a dat multă încredere lui Alin Bondar.

"Pentru mine a fost un meci foarte frumos, sincer. După jocul de la Slatina (încheiat 22-22, n. red.), echipa a fost demoralizată foarte tare. Chiar și jucătoarele cu experiență au fost cu lacrimi în ochi. Le-am spus că un gol luat în ultima secundă se va întoarce, iar astăzi s-a întors. Am dat un gol în ultima secundă și sperăm că de aici o să urcăm", a declarat antrenorul lui "U" Cluj.

Eroina serii, Mihaela Senocico, a transmis mulțumiri publicului pentru prezența la meci. "Acest punct contează enorm. Ne-a dat multă încredere pentru ce urmează, să abordăm cu multă încredere meciurile care vin și, de ce nu, să sperăm că vom lua cât mai multe puncte. Am gândit ultima fază cu toate colegele.

Mai mereu ne-a ieșit această fază și am zis să o încercăm, dacă tot e utima fază a jocului. Și ne-a ieșit. Astăzi trebuia să riscăm un pic mai mult. Mă bucur că am avut un public așa minunat, alături de noi, mă bucur că nu ne-am dat bătute până la final și am reușit să aducem un punct", a spus jucătoarea Universității. "U" Cluj ocupă locul 12 în campionat, cu 8 puncte.

Comenteaza