KAZAHSTAN - ROMÂNIA 0-0. Gazonul de la Astana a pus pe jar naționala lui Daum

KAZAHSTAN - ROMÂNIA 0-0. Gazonul de la Astana a pus pe jar naționala lui Daum
Este a doua remiză înregistrată de ”tricolori” în actuala campanie de calificare. Pe 4 septembrie 2016, România termina la egalitate partida cu Muntenegru de la Cluj, scor 1-1.

Naționala României a încheiat la egalitatea partida cu Kazahstanul, disputată la Astana, scor 0-0, marți seara, în cel de-al treilea meci din preliminariile CM 2018.

Este a doua remiză înregistrată de "tricolori", după 1-1 cu Muntenegru, pe 4 septembrie 2016, la Cluj.

Cele două formații s-au întâlnit pentru prima dată în meci direct, la nivel de seniori. România și Kazahstan au mai fost adversare în urmă cu cinci ani, în preliminariile Campionatului European U21 din 2013. Ambele partide s-au încheiat nedecis: 0-0, respectiv 1-1.

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, România se impunea cu 5-0 în fața Armeniei, la Erevan. De partea cealaltă, cazacii fuseseră învinși cu același scor de Muntenegru.

Gazonul artificial de la Astana a pus pe jar selecționata lui Christoph Daum, acesta afectând într-o oarecare măsură buna desfășurare a partidei. Probleme asemănătoare a întâmpinat și Polonia, în septembrie, când a smuls doar un punct cu cazacii, scor 2-2.

CONCURS DE OCAZII

"Tricolorii" au început meciul în forță, Bogdan Stancu semnând prima ocazie a întâlnirii de la Astana (9). Atacantul de 29 a ratat milimetric contactul cu poarta din apropierea careului de 11 metri.

Replica reprezentativei din Kazahstan a venit pe neașteptate, la șutul lui Khizhnichenko (21). După alte patru minute, Toșca a fost foarte aproape de autogol, dar balonul a fost reținut de Tătărușanu (25).

Până la finalul primei reprize, elevii lui Daum se întrec în ratări la ocaziile lui Răzvan Marin (27), Ovidiu Hoban (28), Nicușor Stanciu (31) și Bogdan Stancu (38).

În actul secund, Adi Popa l-a încercat pe Pokatilov cu un șut din marginea careului de 16 metri, dar mingea s-a oprit în brațele acestuia (61).

GAZONUL CEL BUCLUCAȘ

Și totuși, "tricolorii" puteau da lovitura în ultimele minute. Bogdan Stancu a pătruns în careu, i-a centrat în careu lui Enache, dar acesta a alunecat înainte să împingă balonul în poartă (88).

La capătul acestui rezultat, România devine lider provizoriu în grupa E. Elevii lui Daum au strâns până acum 5 puncte. Pe locurile următoare se află Muntenegru (4 puncte), Polonia (4 puncte), Danemarca (3 puncte), Kazahstan (2 puncte) și Armenia (0 puncte).

La această oră se mai dispută Danemarca - Muntenegru și Polonia - Armenia.

Pe 11 noiembrie 2016, de la ora 21:45, România va da piept cu Polonia pe Arena Națională. Partida poate fi hotărâtoare pentru "tricolori" în ecuația primului loc din Grupa E

KAZAHSTAN - ROMÂNIA 0-0 (0-0)

Locație: Astana Arena, Astana

Kazahstan (5-3-2): Pokatilov - Beysebekov, Akhmetov, Maliy, Logvinenko, Shomko - Muzhikov, Smakov, Kuat (Tagybergen) - Bayzhanov (Nurgaliyev 62), Khizhnichenko (Murtazayev 82)

Rezerve: Bekbaev, Kislitsyn, Abdulin, Tagybergen, Suyumbayev, Nurgaliyev, Murtazayev

România (4-3-3): Tătărușanu - Benzar, Săpunaru, Grigore (Moți 25), Toșca - R. Marin, Hoban, Stanciu - Adi Popa (Andone 85), Stancu, Chipciu (Enache 46)

Rezerve: Pantilimon, Latovlevici, Moți, Maxim, Bicfalvi, Enache, Florin Andone

Cartonașe galbene: Shomko, Kuat

Brigadă de arbitri: Manuel de Sousa (centru), Alvaro Mesquita și Ricardo Santos (tușă)

Comenteaza