Sandu către arbitri: Nu mai trataţi actorii principali cu sictir

Sandu către arbitri: Nu mai trataţi actorii principali cu sictir
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, le-a cerut, joi, arbitrilor prezenţi la cursul de instruire organizat de CCA, să nu mai trateze "cu sictir" jucătorii şi oficialii echipelor din Liga I, pe care i-a numit "actorii principali" ai jocului.

"Faceţi parte din lumea fotbalului, sunteţi judecători. Eu discutând cu reprezentanţii cluburilor de la toate nivelurile, reacţiile sunt pozitive. Asta înseamnă că dumneavoastră aţi înţeles ce reprezentaţi pentru fotbal. Este un moment extrem de important, dacă acum, într-un an de zile, nu reuşim să îmunătăţim imaginea fotbalului în general, atunci pierdem această partidă. Am încredere, UEFA a început să aibă mai multă încredere în dumneavoastră. Nu ne traduceţi, nu ne trădaţi! Sper ca preşedintele dumneavoastră să impună în continuare respect, atât pentru dumneavoastrăm cât şi al dumneavostră către antrenori şi oficiali, ei sunt actorii principali. Vă rog frumos nu-i mai trataţi cu sictir. Uitaţi-vă afară, la marii arbitri, nu-i mai trimiteţi undeva într-o tribună. Judecaţi cu gesturi care să ajute. Jocul e cel mai important. Vedeţi că nu mai avem suporteri, trebuie să-i readucem", le-a spus Sandu arbitrilor.

Oficialul FRF l-a ameninţat pe arbitrul Radu Petrescu că va fi dat afară în cazul unei greşeli grave: "Am spus că nu vom mai apela la arbitri străini, cluburile au început să aibă încredere în dumneavoastră. Până şi domnul Becali sunt convins că va merge pe mâna dumneavoastră. Vă rog frumos, încrederea care v-a fost acordată să arătaţi că o meritaţi acolo în teren. Greşeli vor mai fi, fără doar şi poate. Dar nu din alea... Speranţa Radu Petrescu e aici? Unde eşti speranţa? Eşti speranţă de trei ani, dar când anulezi un gol din ăla ca la Sibiu, a doua oară îl dau eu pe el (n.r - preşedintele CCA, Alexandru Deaconu) afară, dacă nu te dă el pe tine".

La Casa Fotbalului se desfăşoară Cursul de instruire a arbitrilor şi arbitrilor asistenţi din lotul pentru Liga 1, organizat de Comisia Centrală a Arbitrilor.

 

Comenteaza