U-BT a doua înfrângere în patru zile

U-BT a doua înfrângere în patru zile
După meciul pierdut în campionat cu CSU Sibiu, formația clujeană a cedat și în fața campioanei Olandei, Donar Groningen, scor 92-72.

Începutul de meci dintre primele două clasate din grupa L a FIBA Europe Cup a fost unul foarte echilibrat, în care cele două echipe s-au studiat reciproc. Tabela a reflectat jocul din teren și formația clujeană a reușit să încheie în avantaj, 13-17, primul sfert. Punctele "studenților" au venit în mare parte de la extrema Lassanah Kromah (9).

Cel de-al doilea sfert a fost aproape identic cu prima parte, întărind ideea că U-BT și campioana Olandei, Donar Groningen, sunt de valori apropiate. Sfertul a fost marcat de evoluția bună a conducătorului de joc advers, Brandyn Curry, dar băieții lui Mihai Silvășan au fost cei care au intrat în avantaj la pauză, 36-43.

Situația din sfertul al treilea a fost asemănătoare cu cea din meciul cu CSU Sibiu, însă, de data aceasta, ardelenii nu au mai cedat atât de multe puncte. Balanța jocului s-a înclinat în favoarea olandezilor, în special, datorită, recuperărilor defensive, dar și offensive și a încapacității "studenților" de a finaliza. Totuși jucătorii lui U-BT au cedat avantajul de pe tabelă, scor 58-57.

Declinul din jocul băieților lui Mihai Silvășan a continuat și în ultima parte a jocului. Adversarii au reușit să impună ritmul și să crească diferența de pe tabelă. Astfel, Donar Groningen o învinge din nou pe U-BT Cluj-Napoca, reușind să își păstreze primul loc în grupa L a FIBA Europe Cup.

Jucătorii care s-au remarcat de la gazde au fost Brandyn Curry(23 de puncte, 5 pase decisive) și Evan Bruinsma(23 de puncte,9 recuperări), iar dintre clujeni, cei mai buni au fost Miha Lapornik(21 de puncte, 3 recuperări) și Zeljko Sakic(10 puncte, 8 recuperări)

La final, spiritele s-au încins și a avut loc un conflict verbal între cele două bănci tehnice, avânndu-l în prim plan pe Mihai Silvășan.

U-BT va juca următorul meci, în deplasare, cu BC Mureș, în 27 ianuarie.

Comenteaza