U-BT, înfrângere la limită în FIBA Europe Cup

U-BT, înfrângere la limită în FIBA Europe Cup
Clujenii au cedat în fața echipei belgiene Belfius Mons-Hainaut, scor 77-80.

Primul sfert a început promițător pentru clujeni. Jocul cu pivotul Drungilas a mers bine în primele minute. Dar atacul a început brusc să nu mai funcționeze și jucătorii lui Mihai Silvășan au trimis multe pase greșite. Sfertul s-a terminat 15-28 în favoarea oaspeților. Avantajul a fost creat, în mare parte, de procentajul de 80% la aruncările de 3 puncte.

Sfertul secund a fost copia fidelă a primei părți și "studenții" au continuat evoluția slabă. Tehnicianul gazdelor a folosit aproape același "5", iar soluțiile de pe bancă au întârziat să apară. Echipa belgiană a continuat să patrundă ușor prin apărarea clujenilor, dar "U" a reușit totuși să reducă din diferență, în special datorită lui Watson (9 puncte) și Kromah (7). Probleme pentru defensiva Universității au fost reprezentate de Green (11) și Love (7). Scorul la pauză a fost 36-42.

"U" a părut altă echipă după pauză și au reușit multe intercepții în terenul advers. Jucătorii lui Belfius au părut surpinși de agresivitatea clujenilor și au început să rateze aruncări simple. Artizanii revenirii au fost Watson (17) și Lapornik (12). Scorul după cel de-al treilea sfert a fost 61-56 pentru gazde.

Ultima parte a jocului a prezentat un joc confuz de ambele părți. "Studenții" au redus turația și jocul lor a fost citit de către adversari. În ciuda unui slam dunk spectaculos al lui Kromah la jumătatea sfertului, realizările au lipsit. Echilibrul din joc a rezistat până în ultimul minut când belgienii s-au distanțat la șase puncte. Sakic a ratat două aruncări de trei puncte și soarta meciului a fost decisă. În ciuda time-out-urilor repetate luate de Mihai Silvășan, Lapornik a ratat aruncarea ce putea trimite meciul în prelungiri. Scorul final a fost 80-77 pentru Belfius.

Principalii marcatori ai partidei au fost Watson, Lapornik (ambii 17) și Sakic (14) pentru clujeni și Green (18), Demps (17) și Jones (14) pentru echipa belgiană.

Următorul meci pentru U-BT este duminică, 3 februarie, împotriva Politehnicii Iași, la Arena de Baschet, din București.

Comenteaza