"U", doar un egal la Turda. "Papi" schimbă tactica: "Nu mai există compromisuri"

Este prima remiză a "Şepcilor roşii" din actuala stagiune, după patru victorii consecutive.

"U" Cluj a remizat sâmbătă, pe terenul formaţiei Sticla Arieşul Turda, scor 2-2, în runda cu numărul şase din Liga a IV-a.

Formaţia antrenată de Marius Popescu a fost condusă de două ori, dar a reuşit să egaleze de fiecare dată.

Golurile "alb-negrilor" au fost înscrise de Dorin Goga (`26) şi Iuliu Haţiegan (`71). Pentru turdeni, au marcat Adrian David (`16), respectiv Ştefan Silaghi (`56).

Este primul rezultat de egalitate înregistrat de "Şepcile roşii" în actuala stagiune. În primele patru jocuri, Universitatea a obţinut 12 puncte din confruntările cu Tritenii de Jos, CFR Dej, Someşul Gilău şi Unirea Floreşti.

Universitatea a început meciul în atac, Brian Lemac semnând prima ocazie a "studenţilor" ('10). Trei minute mai târziu, Mădălin Bercea a şutat în braţele portarului advers într-o situaţie de 1-1.

Replica gazdelor nu a întârziat să apară. În minutul 16, Adrian David l-a învins spectaculos pe Man cu un şut plasat. La doar două minute distanţă, Fizeşan a fost aproae de autogol; goalkeeperul "alb-negrilor" a respins, însă, balonul în corner.

Trupa lui "Papi" a ratat alte două şanse de gol prin Goga (`19) şi Bercea (`21). În cele din urmă, Goga a restabilit egalitatea din unghi ('26).

În minutul 56, Arieşul a intrat din nou în avantaj. Mijlocaşul Ştefan Silaghi a înscris cu capul după o greşeală a defensivei oaspete. "U" a revenit  în joc, după golul marcat de Iuliu Haţiegan (`71). "Studenţii" au încheiat meciul în atac, dar nu au reuşit să găsească calea spre a cincea victorie din campionat.

Trupa lui Marius Popescu rămâne pe locul 3, cu 13 puncte. Sticla Arieşul Turda se află pe 2, cu un punct mai mult.

La finalul partidei de la Turda, "Papi" şi-a băgat echipa în şedinţă.

"Nimic nu scuză evoluţia de azi. Ca să poţi face parte din competiţie şi din meci, trebuie să fii la nivelul adversarului ca dorinţă şi atitudine. Vedeţi faza golului 2. Nu scorurile contază, ci concepţia de joc şi cum o aplici. Nu mai există compromisuri. Le-am cerut jucătorilor mei să-şi facă o autoanaliză, pentru că e selecţie şi aşa va fi mereu. Până în iarnă, e prima etapă, la vară, a doua. Eu nu mai aştept pe nimeni. Nu poţi mai mult, eşti liber să mergi la altă echipă", a subliniat el.

"Este un egal meritat, cu puţină şansă puteam să şi câştigăm. Toată lumea se aştepta să pierdem la o diferenţă mare, eu am fost optimist încă dinaintea jocului. Pot spune că elevii mei s-au ridicat în anumite situaţii peste jucătorii Universităţii, cu toate că nu au aceeaşi condiţie fizică. Important este să ne bucurăm astăzi, este momentul lor. Începând de marţi, ne vom gândi şi la meciul de miercuri", a spus antrenorul turdenilor, Artur Podar.

STICLA ARIEŞUL TURDA - FC UNIVERSITATEA CLUJ 2-2 (1-1)

Stadion: Municipal, Turda

Arieşul Turda (4-4-2): Lakatos - Kiesz, Soporan, Szakacs, Nicoară (Cecălăcean '77) - Tot, Cocoară, Savu (R. Moldovan '90), Silaghi - Mărie, David. Antrenor: Artur Podar.

Universitatea Cluj (4-2-3-1): Man - Fizeşan, Abrudan, Cîndea, Hîmpea - Giurgiu ©, Moşuţi - Lemac (Haţiegan `57), Goga, Bercea - Pintea (Paşca `86). Antrenor: Marius Popescu.

Au marcat: Dorin Goga (min. 26), Iuliu Haţiegan (min. 71)/ Adrian David (min. 16), Ştefan Silaghi (min. 56)

Arbitru: Horaţiu Feşnic.

Comenteaza