”U”percut pe burta goală

”U”percut pe burta goală
Lovită de scandaluri, “U” Cluj şi-a respectat blazonul şi a ignorat perioada dificilă a existenţei sale în partida cu Chiajna, impunându-se cu 2-0.

Paulinho a rezolvat meciul încă din prima repriză cu o dublă reuşită în doar două minute, iar "U" Cluj sfidează logica: fără bani, ameninţată cu excluderea din oraş, echipa a urcat pe locul locul 6, peste CFR sau Petrolul.

„S-a terminat totul, am semnat actele cu Buzăul şi voi muta acolo echipa, e bătut în cuie", e anunţul sumbru făcut de Anamaria Prodan în urmă cu doar câteva zile. Antrenorul şi jucătorii au spus „pas" şi au ieşit la încălzire cu tricouri inscripţionate cu mesajul "Clujul este casa noastră". Chiajna lui Ilie Stan venea după o înfrângere la scor, 3-6 cu Astra, şi spera să-şi refacă moralul împotriva echipei lui Dulca, ameninţată chiar cu dispariţia în ultima săptămână. Dar clujenii au fost lucizi, în mod surprinzător, şi au început în forţă partida. Dos Santos a fost aproape de a deschide scorul încă din minutul 5, dar şutul său a trecut razant cu bara transversală.

Dulca s-a agitat pe margine mai ceva ca elevii săi, a implorat şi divinitatea, iar şansa i-a surâs tehnicianului Universităţii. Paulinho l-a driblat cu uşurinţă pe Ghionea şi marcat pentru 1-0, după care „şepcile roşii" au majorat diferenţa. Dinu a executat o lovitură liberă, Lepmets a respins în faţă, iar Paulinho a fost pe fază şi a trimis balonul în poarta goală (30).

"U" nu a făcut pasul nici în debutul părţii secunde, păstrând liniile sus, spre jumătatea adversă. Mai mult, Pătraşcu a fost la un pas de a închide definitiv conturile, dar execuţia sa din lovitură liberă a trecut puţin peste poartă (50).

Chiajna nu a contat deloc, majoritatea acţiunilor de joc fiind lăsate în voia hazardului. Krumov i-a făcut un cadou când a respins aiurea o minge (62), însă Zuluf a şutat pe lângă poartă.
„Studenţii" au rezistat până la final şi pot sărbători după ce au ajuns la patru partide consecutive fără înfrângere.


CASETA MECIULUI

Concordia - "U" Cluj 0-2 (0-2)

Au marcat: Paulinho (28, 30)
Stadion: Chiajna
Spectatori: 2000

Chiajna: Lepmets - Creţu, Ghionea, Belica, Zuluf - Serediuc (D. Stan, 77), Paraschiv, Popovici, S. Pană - Purece, Simion (Ciupitu 75)

Antrenor: Ilie Stan

"U" Cluj: Balauru - Krumov, Christou, Erico, Nicola - Pătraşcu (Szilagyi, 82), V. Gheorghe - Paulinho (Năstăsie, 63), V. Dinu (Iancu, 59), Dos Santos - Cleiton

Antrenor: Cristi Dulca

Cartonaşe galbene: Serediuc (74) / Paulinho (35), Krumov (35), Erico (38)

Două săptămâni de pauză

Imediat după finalul etapei a şaptea, Liga 1 intră într-o pauză de două săptămâni pentru că naţionala României va începe campania de calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia. România va evolua pe 7 septembrie cu Estonia, în deplasare, iar pe 11 septembrie va întâlni selecţionata similară a Andorrei, pe teren propriu.

Erico, accidentat de Balauru

Brazilianul Erico da Silva a ieşit mai devreme de pe teren, după ce a fost lovit de portarul Balauru, la o ieşire hazardată a goalkeeper-ului. Fundaşul Universităţii le-a dat emoţii coechipierilor şi băncii tehnice, având nevoie de intervenţia ambulanţei chiar pe terenul de joc. Ulterior, Erico şi-a revenit şi a privit finalul meciului de pe margine.

 

 

Comenteaza