Invitații tăi vor fi pur și simplu încântați de noul tău șemineu decorativ

Invitații tăi vor fi pur și simplu încântați de noul tău șemineu decorativ

Semineele decorative se împart în două mari grupe principale: bioșeminee și șeminee electrice.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Dacă ar trebui să descriem în doar două cuvinte calitățile principale ale unui șemineu decorativ, cu siguranța acelea ar fi design și siguranță. Când ai nevoie de acel plus de căldură iar spațiul în care locuiești nu este suficient de mare pentru a permite instalarea unui semineu pe lemne, soluția șemineului decorativ devine natural, alegerea potrivită. În funcție de povestea arhitecturală a fiecărei locuințe, dar și de preferințele fiecărui client în parte, ȘemineeSibiu pune la dispoziție o întregă gamă de modele unice de semineu decorativ ce respectă cele mai înalte standarde de calitate, design și performanță, la prețuri semnificativ mai mici, decât șemineul tradițional pe lemne.

Astfel, în rândurile următoare, vom vorbi despre avantajele în funcție de tipurile de șeminee decorative care se împart în două mari grupe principale: bioșeminee și șeminee electrice.

Bioșemineul, cunoscut și sub denumirile de șemineu cu bioetanol, șemineu cu etanol sau șemineu fals este un model de șemineu care folosește ca și combustibil o soluție ecologică, prietenoasă cu mediul înconjurător și sănătatea celor din jur: bio-etanol sau alcool denaturat. Datorită acestui fapt, remarcăm deja și primele avantaje în comparație cu o soluție de încălzire pe bază de combustibili fosili, acelea care derivă din faptul că, bioșemineul nu necesită prezența unui coș de fum.

Deși arderea se face cu flacără reală, aceasta este una curată, fără emisii nocive, miros deranjat sau depuneri de cenușă. Instalarea este posibila în orice loc din cameră, grădina ta sau terasa unui resturant și în plus, pot funcționa doar cu rol decorativ, fără funcția de încălzire. Practic, indiferent de anotimp și vremea de afară, te poți bucuri de atmosfera magică, tipică unui șemineu veritabil, dar fără inconveniențele legate de mentenanță, curățenie sau gestionarea lemnelor de foc.

Aceleași beneficii le regăsim și în cazul șemineelor electrice, ce reușesc să reproducă atmosfera unui șemineu tradițional pe lemne, în confortul propriului tău apartament de la bloc, dar fără dezavantajele specifice. Șemineele electrice de apartament sunt echipate cu un panou special din sticlă, unde imaginea flăcării este afișată printr-o proiecție virtuală de lumină (tehnologie cu leduri 3D). De îndată ce l-ați conectat la sursa de electricitate, șemineul este gata de utilizare, oferindu-vă posibilitatea să vă bucurați de experiența unei călătorii în timp, cu mintea la soba sau șemineul pe lemne din căsuța călduroasă a bunicilor, unde obișnuiați să vă petreceți vacanțele de iarnă din copilărie.

Consumul de energie al unui șemineu electric, depinde în totalitate de caracteristicile pe care le utilizați. Dacă folosiți șemineul doar pentru decor, atunci consumul de energie este de aproximativ 10-15 kW pe oră. Șemineele electrice sunt multifuncționale, ușor de montat și extrem de versatile. De exemplu, puteti regla căldura pe diferite nivele sau puteți să o opriți de tot, vă puteți juca cu forma, luminozitatea și frecvența flăcărilor virtuale și toate acestea, cu o simplă acționare de telecomandă.

În gama propusă de specialiștii ȘemineeSibiu (parteneri oficiali PEFOC), puteți găsi inclusiv modele de șeminee elctrice prevăzute cu sistem audio, ce reușește să reproducă fidel, zgomotul generat de lemnele care trosnesc pe foc iar pentru și mai multă autenticitate, poți plasa lângă șemineul electric, cosuri de lemne care să inducă și să completeze vizual, senzația unui șemineu tradițional. Încearcă aceste mici trucuri și invitații tăi vor fi pur și simplu extaziați de atmosfera încântătoare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza