Ştirile pozitive ale dimineţii de luni

Ştirile pozitive ale dimineţii de luni

Există şi veşti bune.

- Procentul cazurilor grave, din total cazuri active, la nivel global, a scazut la 3%, de la 4%.

- Pentru prima dată de la izbucnirea epidemiei în Italia, numărul cazurilor active, persoane care sunt infectate în prezent, a scăzut.

- Napoli a raportat zero noi cazuri si zero decese in ultimele 24 de ore.

- Pentru prima oara din 2 aprilie, numarul deceselor din statul New York a scazut sub 500 pe zi.

- Anglia a anunţat cel mai mic bilanţ zilnic al deceselor în spitale din ultimele două săptămâni.

- Coreea de Sud a raportat 9 cazuri noi in aceasta dimineata si un deces. Noua Zeelanda a raportat 5 cazuri noi si un deces.

- In Franta, numărul celor internaţi la terapie intensivă a scăzut pentru a 12-a zi consecutiv, ceea ce, spun autorităţile, relevă succesul măsurilor de izolare impuse.

- Hong Kong-ul nu a semnalat ieri nicio nouă contaminare cu noul coronavirus, pentru prima oara din 5 martie, însă autorităţile sanitare din oraşul administrat de China i-au îndemnat pe locuitori să continue să respecte măsurile stricte de igienă şi de distanţare socială şi să se abţină de la orice deplasare neesenţială.

- China a raportat zero decese pentru a sasea zi consecutiva.

- Un studiu realizat in sudul Californiei estimeaza ca 4,1% din populatia adulta are anticorpi, ceea ce inseamna de 28 pana 55 de ori mai multe persoane decat cele raportate.

- Virusul este relativ stabil a declarat epidemiologul Maria Van Kerkhove la o conferinta de presa organizata de OMS. Concluzia apare dupa ce au fost analizati aproximativ 10000 de genomi ai virusului. Mutatiile virusului ar face vaccinul mai putin eficient.

- Grupul elveţian Novartis a obţinut acordul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) în vederea efectuării unui test clinic pentru medicamentul pentru malarie hidroxiclorochină, pentru tratarea bolii COVID-19.

- Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că peste 600 de spitale din lume ar putea înscrie pacienţi în studii clinice pentru medicamente împotriva Covid-19.

- Germania a anuntat ca va suporta costurile cu îngrijirea pacienţilor europeni cu Covid-19 pe care i-a primit în spitalele sale. Peste 200 de pacienti din Franta, Italia si Spania au fost transportati in Germania pentru tratament.

- Infracţionalitatea din perioada Sărbătorilor Pascale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut şi cu 10% faţă de 2018, a anunţat şeful Poliţiei Române.

- Producătorul auto Dacia urmează să îşi reia producţia progresiv începând de azi, pe bază de voluntariat, urmând ca din data de 4 mai, să demareze activităţile ambelor uzine, Uzina Mecanica şi Şasiuri şi Uzina Vehicule.

- Măsurile de izolare în vederea opririi răspândirii noului coronavirus au fost relaxate ieri în Luxembourg. Cei 600.000+ de locuitori sunt obligaţi de-acum să poarte mască în locurile în care nu este posibilă respectarea distanţei de securitate de doi metri, precum mijloacele de transport în comun. Prima fază a relaxării izolării prevede o redeschidere a şantierelor de construcţie, a centrelor municipale de reciclare, a magazinelor de bricolaj, de amenajări peisagistice şi de grădinărit. A doua fază urmează să înceapă de la 4 mai, prin întoarcerea la liceu a elevilor care au de dat examene la sfârşitul anului. A treia fază este prevăzută începând de la 11 mai, prin întoarcere la liceu a altor elevi

- Guvernul german va suplimenta sprijinul pentru întreprinderi și populație în lupta cu criza coronavirusului, concentrat pe hoteluri, restaurante și plata angajaților cu programe part-time.

- Austria a inchis ultima centrala electrica pe baza de carbune.

- Actorul Idris Elba şi soţia lui, ambasadori ONU ai bunăvoinţei, au lansat împreună cu organizaţia un fond de 40 de milioane de dolari în sprijinul comunităţilor rurale afectate de criza sanitară provocată de Covid-19. Idris Elba şi modelul Sabrina Dhowre Elba au fost testaţi pozitiv cu Covid-19.

- Fosta prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, a lansat un proiect “Mondays with Michelle Obama”. Michelle a citit aseara, pe un canal de YouTube, in direct, o carte pentru copii.

Fotografia diminetii este din Egipt, unde marea piramida din Gizeh a fost iluminata cu mesajul "Stati in casa":

 

Etichete
Comenteaza