Ştirile pozitive ale dimineţii de miercuri

Ştirile pozitive ale dimineţii de miercuri

Sunt şi veşti bune pe vreme de pandemie. 

- Un tratament pentru cele mai severe simptome respiratorii cauzate de noul coronavirus ar putea trece de testele clinice cel mai devreme în această vară, a anunțat producătorul medicamentului, compania farmaceutică Roche. Compania farmaceutică a primit aprobare pentru testarea noului medicament din partea Administrației Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite (FDA).

- Wuhan, orasul chinez de unde a pornit epidemia, va iesi din carantina pe 8 aprilie.

- Larry Kudlow, șeful Consiliului Economic în administrația Trump, a declarat că SUA va cheltui $6000 de miliarde pentru combaterea efectelor crizei generate de virus. $2000 de miliarde vor fi aprobate de Congres, iar $4000 vor veni de la Rezervă Federală. Ajustată la inflație, suma este mai mare decât ce a cheltuit SUA în cel de-al Doilea Război Mondial.

- Băncile și IFN-urile vor putea amâna ratele la creditele persoanelor fizice și firmelor în contextul pandemiei Covid-19 fără ca aceste măsuri să determine reclasificarea creditelor și constituirea de provizioane de risc, a decis Comitetul de Supraveghere al BNR.

- Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că Guvernul va adopta azi o ordonanță de urgență pentru păsuirea pentru o perioadă apropiată de 6 luni a celor cu rate la bănci, persoane fizice și juridice, în contextul epidemiei de coronavirus.

- Guvernul este dispus să suporte o parte din dobânda pe care cetățenii și firmele o suportă la plata ratelor bancare, a declarat premierul Ludovic Orban.

- Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotat cu un aparat medical care poate depista coronavirusul, devenind singurul spital din regiune care poate lucra astfel de teste. Aparatul poate face 12 teste odată, viteza de răspuns fiind de 150 minute.

- În Belgia a fost aprobat un test care oferă rezultatul pentru Covid-19 în 15 minute.

- Comisia Europeană a anuntat ca pentru a asigura fluxul continuu al mărfurilor în întreaga UE, prin culoarele verzi, trecerea frontierei nu trebuie să dureze mai mult de 15 minute.

- Miniștrii de finanțe ai țărilor G7 și șefii băncilor centrale au agreat că vor face ”orice este necesar” pentru a proteja locurile de muncă și economia, destabilizate de impactul pandemiei COVID-19. Declarația comună de astăzi subliniază faptul că se lucrează coordonat pentru ”pachete substanțiale și complementare” pentru a ajuta companiile să depășească această perioadă.

- Chimcomplex lansează producţia de biocid ce stă la baza dezinfectanţilor recomandaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii în lupta cu COVID-19, după ce a primit de la Ministerul Sănătăţii aviz în acest sens.

- Ministerul Educației și Cercetării a lansat platforma educred ro, creata pentru toate cadrele didactice. Acestea pot găsi tehnologii pe care le pot folosi în activitățile de învățare cu elevii.

- Regina Maria amână cu 2 luni plata abonamentelor medicale pentru angajații IMM în perioada pandemiei Covid-19.

- Nickelodeon a lansat un site ce contine materiale educative despre noul virus. Personaje ca SpongeBob ii invata pe copii cum sa se spele corect pe maini.

- Omul de afaceri Dragoș Anastasiu a pus gratuit la dispoziția cadrelor medicale din sistemul public de sănătate care se luptă cu coronavirusul 100 de mașini.

- Compania Arctic doneaza catre Crucea Rosie Romana 50 de masini de spalat si 25 de frigidere pentru a sprijini lupta impotriva Coronavirus.

- Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă salută și își exprimă aprecierea pentru inițiativa Kaufland de modificarea unilaterală a termenelor de plată contractuale pentru furnizorii săi de produse proaspete de la 7 zile la 3 zile și pentru alte produse de la 30 de zile la 7 zile. Clubul le-a cerut si celorlalti retaileri sa ia aceeasi masura.

- Poluarea in Istanbul a scazut cu 30% in ultimele zile.

- Redacția Inquam Photos pune la dispoziție în mod gratuit comunicatorilor de stat sau privați imagini ce pot însoți mesajele destinate informării populației cu privire la măsurile ce au fost luate sau vor fi luate pentru a reduce riscul îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2.

- Elon Musk a donat spitalelor din California peste 1200 de ventilatoare achizitionate din China.

- Lionel Messi si Pep Guardiola au donat fiecare cate un milion de euro pentru lupta împotriva coronavirusului

Extra:

- In Punjab, India, cei care incalca regulile impuse de guvern in privinta carantinei sunt pusi de politie sa faca genoflexiuni in timp ce striga “nu putem sta in casa, suntem inamicii societatii”.

- Clipurile de pe YouTube vor fi disponibile la rezolutie standard, timp de o luna, in toata lumea, pentru a reduce presiunea pe retelele de internet.

- Consiliul Judeţean Cluj a preluat Spitalul privat Polaris şi va finanţa operaţiunile necesare tratării pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

- Bandele care controleaza favelele din Rio de Janeiro au impus carantina, desi guvernul nu a luat o astfel de masura. “Daca guvernul nu face ceea ce se impune, organizatiile criminale o fac”, a fost mesajul transmis.

- Actorul Jeremy Renner a cerut sa plateasca o pensie alimentara mai mica pentru fiica lui de 6 ani. Renner a invocat situatia in care se afla dupa incetarea filmarilor din cauza pandemiei.

Comenteaza