Vrei să lucrezi la Forțele Speciale? MApN face angajări

Vrei să lucrezi la Forțele Speciale? MApN face angajări
| Foto: facebook.com/ArmataRo

Ministerul Apărării Naționale recrutează luptători pentru Forțele Speciale din cadrul Armatei. Doritorii trebuie să treacă prin diferite probe, atât fizice, cât și psihologice.

Persoanele care doresc să urmeze o carieră  militară ca subofițer în activitate, specialitatea parașutist comando, este necesară parcurgerea succesivă a trei etape: recrutarea, selecția aptitudinală și concursul de admitere, potrivit MApN.

Concursul de admitere se desfășoară la sediul Școlii de instruire a Forțelor pentru Operații Speciale „Burebista” situat în Vlădeni, județul Brașov și constă în susținerea a mai multor probe.

Probe eliminatorii:

  • limba engleză
  • înot (25m, stil liber, fără barem )
  • traversare obstacole (urcare pe frânghie 7m, urcare/coborâre obstacol tip scară 7m, urcare/coborâre obstacol tip
  • năvod 7m, verificare claustrofobie prin traversarea unui tunel îngropat cu lungimea de 15m)
  • orientare turistică


Probe cu valoare de examen:

  • verificarea nivelului de antrenament fizic (tracțiuni, flotări, abdomene, alergare 3000 m)
  • verificarea nivelului de cunoaștere a legislației în domeniul Apărării Naționale
  • verificarea cunoștințelor de specialitate în domeniul forțelor pentru operații speciale


De asemene, este important de reținut că tematica, bibliografia și baremele specifice probelor sunt publicate cu 6 luni înaintea admiterii sub forma ”Ghidului candidatului la Cursul de formare  subofițeri în activitate pe filiera indirectă”.

Selecția aptitudinală se desfășoară la sediul uneia dintre unitățile militare din subordinea Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale (Târgu Mureș, Buzău, Bacău sau Constanța), în funcție de zona geografică în care ai domiciliul.

Aceasta se concretizează în examinări specifice și probe care pot indica dacă și în ce măsură un candidat poate face față cerințelor profesiei militare și mediului militar.

Există și aici mai multe probe pe care candidatul trebuie să le urmeze:

Probe psihologice:

  • test de aptitudini care evaluează randamentul intelectual;
  • chestionar de personalitate pentru evaluarea posibilităților tale de adaptare la condițiile specifice mediului militar;
  • test situațional care evaluează aptitudinile de lider și capacitatea de a lucra în echipă.
     

Probe fizice:

  • parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ, care conține 10 elemente pe un circuit de 90 m lungime și care evaluează nivelul de dezvoltare a deprinderilor tale motrice de bază (viteza, îndemânarea, rezistența, forța);
  • probă de rezistență pe distanța de  2000 m.
     

Interviu de evaluare finală:

Fiecare probă în parte are caracter eliminatoriu, candidatul fiind declarat  "Admis" sau "Respins".

Este important se reținut faptul că, candidații la Cursul de formare subofițeri în activitate organizat de școala noastră vor efectua, în plus, o evaluare aptitudinală specială (medicală și psihologică), dar numai după ce au fost declarați "Admis" - la toate cele trei probe enumerate mai sus.

Evaluarea aptitudinală specială are loc la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială "General doctor aviator Victor Anastasiu", din București. Examinările durează câteva zile și includ mai multe probe și specialități medicale.

Recrutarea:

Cei care doresc să urmeze o carieră în Forțele pentru Operații Speciale trebuie să contacteze școala prin telefon (0790.229.919 /  0368.734.224) sau e-mail (relatii.publice02655@mapn.ro).

Comenteaza