Dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere se prelungesc din oficiu

Dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere se prelungesc din oficiu

Dovezile înlocuitoare ale permiselor de conducere să fie prelungite din oficiu, astfel că, persoanele cu astfel de dovezi care expiră în perioada stării de urgenţă nu vor mai trebui să depună cereri de prelungire.

"La nivelul parchetelor, în cauzele în care, anterior instituirii stării de urgenţă, prin ordonanţă a procurorului a fost disjunsă prelungirea dovezilor înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere, emise în temeiul art. 111 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, pentru limitarea infectării cu coronavirusul SARS-CoV-2, persoanele interesate nu este necesar să depună cereri de prelungire. Din oficiu, procurorii vor emite ordonanţe de prelungire a acelor dovezi, pentru care anterior a fost dispusă o ordonanţă", se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Ordonanţele de prelungire vor fi transmise pentru operare la unităţile de poliţie competente, fără a mai fi necesară consemnarea pe dovadă a prelungirii în această situaţie excepţională.

Ministerul Public precizează că măsura a fost stabilită prin coordonare interinstituţională între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ministerul de Interne şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Comenteaza