PNL cere post de poliţie la Gară. "Chiar şi ziua trebuie să fii atent la buzunare!"

PNL cere post de poliţie la Gară.
PNL Cluj îi cere primarului Emil Boc să înfiinţeze un birou al Poliţiei Locale în zona gării, unde îşi fac veacul "indivizi dubioşi". Liberalii au găsit şi un spaţiu unde să funcţioneze biroul Poliţiei Locale.

"Siguranţa cetăţenilor a devenit doar un subiect electoral", spune Ioan Bâldea, vicepreşedintele PNL Cluj-Napoca. "Ori de câte ori se petrece un eveniment neplăcut în oraş, domnul Boc declară că siguranţa clujenilor este prioritatea absolută pentru primărie, dar faptele îl contrazic. De exemplu, vara aceasta, Clujul a fost invadat de cerşetori, iar municipalitatea a reacţionat tardiv şi ineficient şi asta doar la presiunea mass-media locale care a relatat în numeroase rânduri despre această situaţie".

În plus, spune Bâldea, zona Gării Cluj-Napoca este una dintre cele mai rău famate zone din oraş. "Chiar şi ziua trebuie să fii mereu atent la propriile buzunare sau bagaje, situaţie neplăcută atât pentru clujenii care locuiesc în zonă, cât şi pentru călătorii care trec pe acolo", spune el. "Numărul mare de oameni ai străzii, cerşetori, hoţi de buzunare sau indivizi dubioşi ce-şi duc veacul în pasajul pietonal a dus, nu de puţine ori, la incidente violente, tâlhării sau tot felul de scandaluri. Pasajul în sine, aflat într-o stare avansată de degradare, a devenit de ani buni „o atracţie" pentru toţi cei certaţi cu legea. Primăria promite de patru ani de zile că va moderniza şi igieniza atât pasajul, cât şi întreaga zonă a Pieţei Gării".

Amintim, viceprimarul din Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru, spunea în decembrie că pasajul pietonal de sub piaţa gării urma să intre în reabilitare în primăvara acestui an; de atunci au trecut două anotimpuri şi situaţia e nemodificată. În aprilie acesta spunea că în primăvară va fi gata studiul de fezabilitate şi restul documentaţiei, pentru ca lucrările de execuţie să poată începe.


Viceprimarul Gheorghe Şurubaru, fost director al Regionalei CFR, spunea în iulie că zona face parte dintr-un proiect mai amplu integrat în programul de modernizare a liniei de tramvai, finanţată cu bani europeni, care a ajuns acum în zona căii ferate şi care include pasaje pietonale, modernizarea tramei stradale şi poate un parking lângă clădirea gării, "dacă ajungem la o înţelegere cu cei de la CFR".

Pasajul de sub Piaţa Gării a fost construit între anii 1983 - 1985, în timpul montării liniilor de tramvai care leagă Mănăşturul de platforma industrială a oraşului. La începutul acestui an, primăria arăta că zona aparţine Regionalei CFR. Panouri de informare de pe vremea fostului regim comunist, cu numere de telefon inutilizabile, două baruri sordide, câteva prostituate de joasă speţă şi mizerie peste tot. Aşa arată, la 23 de ani de la Revoluţie, pasajul pietonal de sub piaţă.

 

PNL Cluj-Napoca îi cere lui Boc să dispună înfiinţarea unui post fix al Poliţiei Locale în zona gării. "Mai precis, recomandăm ca şi locaţie Clubul Pensionarilor de pe strada Horea, aşa cum există şi în cartierul Mărăşti, lângă cinematograf", spune Bâldea. "Acest punct fix ar urma să fie deservit de o patrulă a Poliţiei Locale care să aibă ca rază de activitate doar Piaţa Gării şi Autogara. Siguranţa clujenilor trebuie pusă pe primul loc în agenda dumneavoastră, domnule Boc şi cu un efort mic puteţi rezolva o problemă pe care clujenii o reclamă de ani de zile".

Comenteaza