Se pregăteşte bugetarea participativă pentru 2021 la Cluj-Napoca

Se pregăteşte bugetarea participativă pentru 2021 la Cluj-Napoca

Clujenii vor putea în 2021 să propună proiecte pentru oraş în cadrul programului de bugetare participativă.

"Suntem pregătiţi să anunţăm calendarul, am stat să vedem dacă e cazul să facem unele modificări, recomandările colegilor este să mergem pe coordonatele pe care le-am avut şi în anii trecuţi. În anii viitori, vom trece la proiecte mai mari, cu mai mari surse de finanţare", a declarat edilul, la ZIUA LIVE. 

Aproape 200 de proiecte au fost propuse de clujeni, din care 40 au fost declarate eligibile, iar 30 au intrat în etapa finală de vot. Primele proiecte, pe categorii:

Aer curat Cluj -  prevede realizarea de fațade verzi și plantarea de copaci de mari dimensiuni, inclusiv de arbori inteligenți - 428 voturi.
Reamenajarea Canalului Morii - 372 voturi 
Concurs de soluții pentru zona Clinicilor – Victor Babeș – Hașdeu – Piezișă - 262 voturi 
Scripor App - prevede creearea unei aplicații pentru smartphone care va cuprinde hărțile informative tactile, pentru clădirile importante din municipiul Cluj-Napoca, acestea fiind identificate cu ajutorul Alfabetului Scripor-Codul Tactil al Culorilor pentru nevăzători - 232
Legal wall - perete pentru exersarea artei stradale - 106 voturi
Semafoare inteligente pentru mașini la intersecțiile cu liniile de tramvai - 100 voturi 

Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Cluj-Napoca încă din anul 2017, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii clujene se transformă în realitate. „Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local. Iar locuitorii municipiului Cluj-Napoca votează pe un site dedicat aceste proiecte iniţiate de concetăţenii lor”, au explicat reprezentanţii municipalităţii.

 

Comenteaza