Boc şi Uioreanu fac front comun pentru promovarea Clujului

Boc şi Uioreanu fac front comun pentru promovarea Clujului
Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu a cerut implicarea tuturor entităţilor administrative pentru sprijinirea evenimentelor culturale din municipiu şi a proiectului Capitală Culturală Europeană, cu ocazia deschiderii festivalului TIMAF. Boc nu s-a sfiit să-l "înţepe" pe preşedintele CJ cu privire la sumele mici alocate de CJ pentru astfel de evenimente, dar a precizat că va merge săptămâna viitoare la târgul investiţional de la Munchen alături de Uioreanu, "pentru a promova Clujul".

Preşedintle CJ Cluj, Horea Uioreanu a arătat vineri seară, cu ocazia recepţiei de deschidere a festivalului TIMAF, că prioritar este ca Clujul să crească din punct de vedere cultural, mai ales în perspectiva proiectului Capitală Culturală Europeană, solicitând front comun din partea autorităţilor pentru atingerea acestor obiective.

De cealaltă parte Emil Boc nu s.a sfiit să îi atragă atenţia lui Uioreanu că a alocat sume destul de mici pentru astfel de evenimente. Pe de altă parte edilul a menţionat că atât el cât şi preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, vor lua din nou parte la un eveniment împreună. "Săptămâna viitoare vom merge împreună la Munchen, să promovăm Clujul", a punctat Boc. 

Amintim, Clujul va fi reprezentat la Târgul Investiţional Internaţional Expo Real Munchen, care se va desfăşura în această lună în Germania de reprezentanţi ai Cluj IT Cluster, respectiv ai Consiliului Judeţean, ai Consiliului Local şi ai Tetarom. Conform reprezentanţilor Cluj It Cluster la târgul respectiv ar urma să fie promovate proiectele strategice ale Clujului, în speranţa atragerii de invetsitori priivaţi sau publici.

Pe de altă parte, în cadrul deschiderii festivalului TIMAF Emil Boc a precizat vineri seară că liderul consilierilor locali ai PDL, Radu Moisin a fost unul din promotorii evenimentului, încă din perioada când a fost primar interimar. "Eu recunosc că am aflat de festival în acest an, însă când am fost instalat Radu Moisin mi-a zis <să nu utiaţi de TIMAF>", a mai specificat Boc.

Festivalul TIMAF se desfăşoară între 27 septembrie - 13 octombrie la Cluj şi include evenimente reprezentând zece domenii artistice. Capul de afiş al acestei ediţii îl reprezintă concertul pe care violonistul Edvin Marton îl va susţine luni, 30 septembrie, de la ora 20, la Sala Sporturilor. 

 

 

Comenteaza