Maestru francez la pupitrul Filarmonicii de Stat Transilvania

Maestru francez la pupitrul Filarmonicii de Stat Transilvania
Clujenii sunt invitaţi vineri, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la un concert simfonic organizat pe scena Colegiului Academic.

 

Concertul va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat „Transilvania", sub bagheta dirijorului francez Alain Pâris, alături de clarinetiştii Răzvan Poptean şi Aurelian Băcan.

În programul serii au fost incluse "Simfonia a VI-a", semnată de Philippe Chamouard, compozitor ce se va afla alături de public la concert, "Konzertstücke pentru două clarinete", de Felix Mendelssohn Bartholdy, şi "Ucenicul vrăjitor", de Paul Dukas.

Accesul la eveniment se va face pe bază de bilete, ce pot fi achiziţionate de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii.

Alain Pâris a venit pentru prima dată în România în 1982, ocazie cu care a dirijat Orchestra Filarmonicii George Enescu din Bucureşti. De atunci, a revenit constant la pupitrul orchestrelor din ţară, abordând lucrări franceze rar interpretate pe scenele autohtone, ca "Messe de Sainte Cécile" de Charles Gounod, "Simfonia Turangalîla" de Olivier Messiaen, "Danse des morts" de Arthur Honegger, "Les Béatitudes" de César Franck sau, mai recent, piese de Henri Sauget, Henri Dutilleux, Qigang Chen, Philippe Hersant, Thierry Escaich, Guillaume Connesson, toate interpretate în primă audiţie în România.

Printre soliştii pe care i-a acompaniat, se numără Pierre Amoyal, Jean-Philippe Collard, François-René Duchâble, Idil Biret, Hélène Grimaud, Valentin Gheorghiu, Lauren Korcia, Lily Laskine, Karita Mattila, Waltraud Meier, Dominique Merlet, Ivan Moravec, Régis Pasquier, Gérard Poulet, Anne Queffélec sau Gabriel Tacchino.

Comenteaza