Un an pentru inaugurarea Hilton de Cluj

Un an pentru inaugurarea Hilton de Cluj
Primul hotel sub un brand al grupului internaţional în Cluj, un Hampton de 3*, devine funcţional la peste un an faţă de primul termen estimat iniţial pentru deschidere.

Hotelul de la Cluj, primul sub brand Hampton din România, devine funcţional în iunie, au transmis oficialii Hilton. Grupul este interesat de prezenţa pe piaţa locală cu un nou hotel, sub alt brand, dar niciun contract în acest sens nu a fost semnat deocamdată.

Pe site-ul oficial, operatorii anunţă că rezervările pentru cazare la Hampton Cluj pot fi făcute pentru sosiri începând cu 5 iunie. Primii oaspeţi sunt aşteptaţi în primele săptămâni ale lunii, au transmis, pentru ZIUA de CLUJ, responsabilii de comunicare ai grupului. În 2011, când dezvoltatorii unităţii şi reprezentanţii Hilton au inaugurat oficial lucrările, deschiderea a fost estimată pentru primăvara lui 2012. „Nu este neobişnuit ca deschiderile de hoteluri să aibă loc mai târziu decât se preconiza iniţial. Aceasta ţine de complexitatea deschiderii unei unităţi într-o piaţă nouă şi de asigurarea ca hotelul să aibă capacitatea de a oferi serviciile pentru care unităţile din portofoliu sunt recunoscute. Hampton by Hilton Cluj-Napoca se deschide ca parte din portofoliul global al brandului Hampton, care oferă cazare pe segmentul economic în locaţii din toată lumea", a transmis Dan Corfield, director de comunicare pentru Europa al grupului Hilton.

„Credem că hotelul se va dovedi de mare succes în piaţa locală, având parte de beneficiile de a opera în sistemul Hilton Worldwide, cu canale globale de vânzări şi cu programul de loializare al grupului", a completat Corfield, fără a face precizări legate de gradul de ocupare estimat. „Oraşul e puternic, localizarea hotelului este una bună, aşa că suntem foarte optimişti în ceea ce priveşte activitatea de aici. Fiind primul din ţară, Hampton de la Cluj va deveni exemplu pentru ceilalţi investitori interesaţi de un astfel de proiect", a menţionat Adela Cristea, director de dezvoltare Hilton pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.

„Avem în vedere locaţii din România pentru expansiunea cu brandurile noaste, atât în Bucureşti, cât şi în alte regiuni", susţin oficialii Hilton. Grupul operează deocamdată unităţile Athenee Palace Hilton Bucureşti, Hilton Sibiu, DoubleTree by Hilton Bucureşti şi Oradea. De câţiva ani, reprezentanţii Hilton tatonează piaţa clujeană pentru o nouă unitate, dar niciuna dintre negocierile demarate cu dezvoltatori nu s-a concretizat într-un parteneriat. „Un al doilea hotel la Cluj este în continuare de interes, dar în acest moment nu avem un contract semnat în acest sens. De la semnarea contractului, de obicei mai durează 2-3 ani până la punerea în funcţiune a unei unităţi. Într-un astfel de interval se stabilizează şi unitatea care acum devine operaţională în Cluj", a explicat Cristea.
Reprezentanţii Hilton au purtat discuţii cu mai mulţi dezvoltatori interesaţi să pună unul dintre brandurile grupului pe un hotel din Cluj. Nicolae Minea, proprietar al Hilton Sibiu, a anunţat că vrea să construiască aici o nouă unitate, cotată la 4-5*. De asemenea, societatea Casa8tima a demarat procesul de autorizare pentru un hotel de 170 de camere pe Calea Moţilor, dar proiectul, ce urma să funcţioneze sub brandul Garden Inn, nu s-a mai concretizat.

Dezvoltatorii de la Roquebrook au preluat Akros, societate care a construit la roşu clădirea de pe Bd. 21 Decembrie, iar noii proprietari au început în 2011 lucrările de amenajare pentru a transforma în hotel imobilul deja ridicat. Noul Hampton, brand din segmentul economic al Hilton, are 109 camere şi dispune de centru fitness, zonă de gustări, zonă de lucru şi bar. Acesta este gândit pentru a atrage clienţii veniţi cu afaceri la Cluj sau în scop turistic. Imobilul, proiectat iniţial pentru funcţiuni de birouri şi locuinţe, include şi în varianta regândită o componentă rezidenţială.

Afilieri şi dezafilieri pe piaţa hotelieră locală

Proprietarii hotelului Tulip Inn Sunny Hill din Făget au renunţat recent la contractul de afiliere prin care funcţiona sub umbrela Golden Tulip. În 2012, după opt ani de afiliere, hotelul Topaz (3*) a ieşit din reţeaua Best Western, după ce veniturile aduse de clienţii veniţi prin aceasta nu mai justificau costurile. Pe segmentul de 4*, un hotel sub brand Golden Tulip, Ana Dome, funcţionează din 2009 în Zorilor, iar la începutul anului, hotelului Akantus (4*) de pe Calea Turzii şi-a asociat oficial numele brandului Ramada.

 

Comenteaza