Don: Am convins Ursus să nu concedieze toţi angajaţii fabricii de bere

Don: Am convins Ursus să nu concedieze toţi angajaţii fabricii de bere
Decizia producătorului de bere Ursus Breweries de a închide fabrica din Cluj a fost luată de pe o zi pe alta, susţine directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM Cluj), Daniel Don.

Don a avut vineri o întrevedere cu conducerea companiei.

"Decizia a fost luată după ce miercuri a fost publicat raportul financiar al companiei - mamă (SAB Miller-n.red.), care e cotată la bursă", a explicat Don pentru ziuadecj.ro. El spune că iniţial decizia Ursus Breweries era de a închide fabrica total, dar că împreună cu fostul director al fabricii, Octavian Buzoianu, au făcut reprezentanţii producătorului de bere să se răzgândească, cel puţin parţial.

"Le-am propus să deschidă pe locul fostei fabrici o facilitate mică de producţie a berii, unde se va produce o bere specială şi să se amenajeze un muzeu. Au acceptat şi vor fi păstraţi aproape jumătate dintre angajaţi, ceea ce nu e puţin", a spus Don. El arată că, potrivit calculelor sale, în fabrică lucrează aproximativ 326 angajaţi, dintre care aproximativ 150 vor fi disponibilizaţi şi vor primi câte şase salarii compensatorii.

Conducerea Ursus a anunţat miercuri la Cluj închiderea fabricii din localitate, din cauza costurilor mari de exploatare. Vezi detalii.

De menţionat, Ursus Breweries, companie înregistrată în Bucureşti, a notificat Agenţia Municipală de Ocupare a Forţei de Muncă (AMOFM) că va concedia doar 45 de angajaţi, în urmă cu o săptămână. De atunci, compania nu a revenit asupra cifrei.

Comenteaza