Banca Transilvania, selectată în două programe pentru antreprenori

Banca Transilvania, selectată în două programe pentru antreprenori
Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MERCMA) a selectat ca partenere CEC Bank şi Banca Transilvania, instituţii de credit care şi-au depus ofertele în termenul solicitat, în implementarea programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri şi a programului Start 2016.

„Având în vedere faptul că cele două instituţii de credit au îndeplinit cerinţele solicitate şi că ofertele de creditare prezentate sunt similare, am decis să oferim aplicanţilor la cele două programe naţionale posibilitatea de a alege instituţia de credit prin intermediul căreia vor implementa programele”, a declarat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în MECRMA. 
 
În comparaţie cu anul trecut, posibilitatea implementării în parteneriat cu instituţii de credit a programelor dedicate start-up-urilor şi debutanţilor în afaceri conduce la timpi suplimentari de efectuare a cheltuielilor de către beneficiari, măsura, fiind menită să încurajeze creditarea întreprinderilor aflate la început de drum.
 
O altă noutate faţă de anii precedenţi este posibilitatea acordată de instituţiile de credit partenere de a oferi aplicanţilor care solicită această facilitate un credit punte pentru componenta de fond nerambursabil şi taxa pe valoarea adăugată.
 
Din 30 august, ora 20:00, aplicaţia de înscriere devine inactivă şi din 31 august,  ora 10:00, se va deschide o nouă sesiune de înscrieri, ce va rămâne activă până în 14 septembrie, ora 20:00. Numerele de înregistrare în registrul unic electronic vor fi atribuite aplicanţilor după închiderea celei de-a doua sesiuni de înscriere.

Comenteaza