Birourile de la Record Park, blocate de pandemie

Birourile de la Record Park, blocate de pandemie

Negocierile inițiate înainte de pandemia de coronavirus de către dezvoltatorul belgian Speedwell pentru noul complexul de birouri Record Park, de pe fosta platformă Argos din Cluj-Napoca, s-au amânat.

Belgienii caută terenur în special în Cluj-Napoca, unde proiectul Record Park, dezvoltat de companie, este un succes, susține Octavian Matache, director comercial, conform Economica.net. „Problema de care ne lovim sunt proprietarii de terenuri care au setat de ceva timp niște prețuri nesustenabile pentru terenuri, de aceea durează mult până reușim să găsim terenurile potrivite în zonele potrivite”, afirmă Matache.

Compania nu s-a gândit să intre în parteneriat cu proprietarii de terenuri pentru dezvoltare, deoarece nu funcționează pe acest model de business, dar, spune Matache, „niciodată să nu spui niciodată”. Speedwell a achiționat 15.430 mp și clădirile dezafectate ale fostei fabrici de pălării Paltim, din Timișoara, pentru un proiect de 45 de milioane de euro, cu apartemente, birouri și spații comerciale.

În același timp, deși Didier Balcaen, director general al Speedwell, a demarat negocieri cu câțiva investitori interesați de componenta de birouri de 12.000 mp a Record Park și a oferit mandat consultantului imobiliar Knight Frank să găsească investitori, negocierile s-au amânat din cauza pandemiei.

Compania are în dezvoltare sau finalizaţi 51.000 mp de birouri, 700 de apartamente şi mai are în pregătire dezvoltarea a 600 de apartamente şi 22.000 mp de retail pe 98.000 mp în Galaţi şi dar şi un proiect care va îmbina retailul cu rezidenţialul în Râmnicu Vâlcea, pe o suprafaţă de teren de 100.000 mp.

Comenteaza