Clujenii de la Altran au un nou proprietar: gigantul francez Capgemini

Clujenii de la Altran au un nou proprietar: gigantul francez Capgemini
Grupul Altran și-a făcut centru de outsourcing la fosta platformă industrială Libertatea

Tranzacție de 3,6 miliarde de euro pe piața de servicii de outsourcing și consultanță. Capgemini și Altran Technologies, ambele prezente în România, își combină operațiunile într-un gigant mondial.

Grupul francez Capgemini, printre cei mai mari jucători de pe piața globală de servicii de outsourcing (IT și BPO) și de consultanță de business și în tehnologie, a ajuns la un acord de preluare a rivalului compatriot Altran în schimbul a 3,6 miliarde de euro, conform Profit. Suma de preluare nu include datoriile Altran, de 1,4 miliarde.

Combinarea afacerilor va crea un gigant mondial în domeniu cu vânzări anuale de 17 miliarde de euro și cu 250.000 de angajați. Acțiunile Capgemini s-au apreciat cu 8% pe bursa de la Paris în urma anunțului, iar titlurile Altran, cu 22%.

Achiziția Altran va extinde prezența Capgemini pe segmentul serviciilor de consultanță în inginerie și cercetare-dezvoltare și va permite companiei să concureze mai agresiv cu Accenture, susține Anurag Rana, analist Bloomberg Intelligence.

Capgemini, cu sediul la Paris, a fost fondată de antreprenorul Serge Kampf. Compania are 200.000 de angajați în 40 de țări, inclusiv în România, unde este prezentă cu trei birouri -  la București, Iași, Suceava, cu 1.000 de angajați.

Altran, lider global pe piața de consultanță în inginerie și cercetare-dezvoltare, are 47.000 de angajați în 30 de țări. Subsidiara din România operează, în Liberty Technology Park din Cluj-Napoca, un centru de dezvoltare axat pe pe servicii outsourcing pentru companii hi-tech.

Comenteaza