Fosta Broker împrumută un dezvoltator clujean de jocuri pe telefon

Fosta Broker împrumută un dezvoltator clujean de jocuri pe telefon
Membrii Firebyte prezentându-și ultimele jocuri concepute la Cluj, la conferința Dev.Play

Societatea de servicii de investiții financiare BRK Financial Group a încheiat un contract de împrumut cu Firebyte Games, societate la care compania de brokeraj deƫine participaƫii.

Valoarea împrumutului, parafat în 2 noiembrie 2018, se ridică la 100.000 de lei, cu o dobândă anuală ROBOR 3M plus o marjă de 7%. Termenul de restituire a creditului, “în vederea bunei desfășurări a activitaƫii economice a împrumutatului”, este 30 aprilie 2019, modalitatea de plată fiind viramentul bancar, a precizat președintele BRK, Darie Moldovan.       

Firebyte Games este un studio pentru dezvoltarea de jocuri electronice din Cluj-Napoca. “Ne concentrăm asupra jocurilor de strategie pentru dispozitive mobile și tablete” precizează conducerea firmei. Director general este Ovidiu Stegaru, iar chief of technology officer, Alexandru Gomboș.

Ca acționari figurează SAI Broker (99%) și Ovidiu Stegaru (1%). Firma specializată în activități de realizare a softului la comandă (orientat client) a fost înființată în 20 decembrie 2017, având sediul pe strada Nicolae Bălcescu.   

La începutul acestui an Cătălin Mancaş a demisionat din funcţia de director general adjunct al BRK. Acesta va rămâne doar membru în consiliul de administraţie. Mancaş era autorizat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ca adjunct al BRK în iulie 2018.

Şerban Naşcu şi-a început activitatea în calitate de director general şi conducător al societăţii, el urmând să asigure conducerea executivă a emitentului împreună cu adjunctul Răzvan Raţ. Naşcu are o experienţă de peste 15 ani în domeniul financiar - bancar. Raţ a fost numit în poziţia de director adjunct în februarie 2018.

BRK Financial Group Cluj a ieşit din acţionariatul producătorului de cărămizi Cemacon Cluj, după ce a vândut 16,6 milioane de acţiuni, cu 5,1 milioane lei. Fondul de investiţii finlandez KJK II a făcut o mișcare similară, în timp ce compania autohtonă Dedeman a devenit acționariar majoritar.

ASF a aprobat în 2016 schimbarea denumirii Broker în BRK Financial Group. Societatea de brokeraj pe piaţa de capital şi-a extins activitatea pe piaţa de servicii de intermediere de asigurări, având calitatea de asistent în brokeraj al Confident Broker de Asigurare.

BRK poate deţine şi prelucra documentele cu regim special înainte de a le preda către brokerul de asigurare. Intermedierea asigurărilor se face doar în agenţiile autorizate acesteia, de către agenţii de servicii de intermediere financiară care au obţinut autorizaţia ASF pentru brokeraj de asigurări.

Comenteaza