Gamerii clujeni de la FireByte intră de marți în ringul bursier

Gamerii clujeni de la FireByte intră de marți în ringul bursier

Acțiunile companiei FireByte Games Cluj (FGC) vor debuta la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București în 6 aprilie.

Acesta este primul studio de jocuri pentru dispozitive mobile din România, care a ales să facă pasul listării pe piața de capital, după ce în februarie a încheiat cu succes un plasament privat, cu o rată de suprasubscriere de 3,6 ori.

Capitalizarea estimată a companiei, determinată în baza prețului acțiunii oferite în cadrul plasamentului privat, se ridică la 4 milioane de euro. De la înființare, FGC a și-a stabilit ca obiectiv pe termen mediu și lung de a ajunge un studio recunoscut la nivel global, atât în zona de dezvoltare, cât și de publicare a jocurilor realizate pentru dispozitive mobile.

FGC a dezvoltat 45 de jocuri sau prototipuri de jocuri pentru dispozitive mobile, majoritatea de tipul Hypercasual. “Activăm într-o piață globală în plină expansiune, ratele de creștere medii înregistrate în ultimii cinci ani fiind de peste 14%.Interesul manifestat de către investitori în cadrul plasamentului privat mă încântă și responsabilizează în același timp.

Sunt convins de faptul că decizia listării companiei a fost cea mai potrivită pentru ca obiectivele noastre să poată fi atinse într-un termen cât mai scurt”, a declarat Ovidiu Stegaru (foto), director general al FGC. Domeniul activităților de realizare a softului la comandă este dominat la Cluj de companiile Endava, NTT Romania, Softvision, Betfair Development și Iquest Technologies.

Comenteaza