Gamerii din Cluj intră în forță pe bursă. S-au cerut de trei ori mai multe acțiuni

Gamerii din Cluj intră în forță pe bursă. S-au cerut de trei ori mai multe acțiuni

Acțiunile de 1 milion de euro puse la bătaie pe piața locală de capital de către Firebyte Games Cluj (FGC), dezvoltator de jocuri pe smartphone, s-au dovedit a fi insuficiente pentru interesul investitorilor.

Compania clujeană a încheiat plasamentul privat de acțiuni, generând închiderea anticipată de analiști într-un timp foarte scurt, la un preț de 0,56 lei pe acțiune şi suprasubscriere de 3,6 ori. În cadrul plasamentului, au fost subscrise de către investitori 8,8 miloane de acțiuni, în valoare de 4,9 milioane de lei.

Plasamentul a fost intermediat de către BRK Financial Group. Acțiunile emise vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare de la Bursa de Valori Bucureşti.

“Având în vedere misiunea noastră de a contribui la cresterea pietei de capital din România, ne bucurăm să vedem tot mai mulți investitori dornici să investească în plasamente private, luând astfel parte la primele etape de listare ale unei companii.

FBC a facut un pas decisiv spre listare și spre alinierea la practicile de guvernanță corporativă. Compania are un plan ambițios pentru dezvoltare în perioada următoare, iar bursa joaca un rol important pentru finanțarea și dezvoltarea companiei“, a declarat Monica Ivan, director general al BRK.

Subsidiară a BRK, FGC este primul dezvoltator din zona de gaming din România care se va lista în perioada următoare la BVB, pe Piața AeRO. Capitalul atras de la investitori va fi folosit pentru dezvoltarea companiei cu două linii noi de business.

FGC este primul dezvoltator de jocuri video din România care intră la BVB. Până acum echipa de la Cluj a dezvoltat opt jocuri proprii pentru telefonul mobil, având încheiate parteneriate cu unii dintre cei mai mari publisheri de jocuri video la nivel mondial.

Plasamentul privat şi listarea la bursă fac parte din strategia FGC de a obţine o creştere accelerată a echipelor de development de la 25 la 100 de persoane până la finele anului. Listarea va fi una tehnică, pe Piaţa AeRO, cu un termen de 60 de zile de la închiderea plasamentului privat.

Comenteaza