Informaticienii clujeni, solicitați pentru proiecte în Chile

Informaticienii clujeni, solicitați pentru proiecte în Chile

Cluj IT Cluster (CITC) și Asociacion de Empresas Chilenas de Tecnologia (Chiletec) au semnat un acord de colaborare ca urmare a strategiei CITC, orientată spre stimularea procesului de internaționalizare a companiilor de profil locale.

Ceremonia s-a derulat cu participarea reprezentanților celor două organizații și ambasadorului Republicii Chile în România, Jorge Tagle Canelo. Inițiativa urmărește crearea unei platforme optime pentru inițierea și derularea colaborării dintre companiile din ambele state, parteneriate între companii, promovarea reciprocă a ecosistemelor de afaceri, schimburi de experiență, dezvoltarea capitalului uman.

A fost planificat un prim eveniment comun ce are ca scop deschiderea dialogului și a explorării potențialului de colaborare între companiile membre ale celor două organizații care se va derula în noiembrie, sub forma unei sesiuni de matchmaking de afaceri, la care și-au anunțat prezența 20 de firme din cele două țări.

„Aceste inițiative fac parte din efortul continuu al organizației noastre de a dezvolta noi oportunități internaționale care să consolideze rolul marcant al României în industria IT pe plan global. Este primul asemenea demers realizat între organizații reprezentative ale industriei de IT din cele două țări”, spune Stelian Brad (foto), președintele CITC.

„Memorandumul face parte dintr-un plan de colaborare cu ProChile și Ministerul Afacerilor Externe din Chile, dedicat dezvoltării de noi piețe și oportunități internaționale pentru industria tech din Chile”, a declarat președintele Chiletec, Ubaldo Taladriz.

CITC este o organizație de tip cluster inovativ cu 75 de membri: 60 de companii IT cu mii de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de 100 de milioane de euro, universităţi şi institute de cercetare şi organizaţii catalizator.

Chiletec este o asociație care promovează dezvoltarea industriei tehnologice din Chile. Organizația include 180 de companii din zona tech, încercând să servească drept catalizator pentru dezvoltarea industriei naționale de software și un punct de întâlnire pentru discuții comune pe probleme intersectoriale.

Comenteaza