Parcul industrial din Dej va face producție de prefabricate din beton

Parcul industrial din Dej va face producție de prefabricate din beton

Proprietarii Arc Parc Dej au demarat o investiţie de 12 milioane de euro pentru a construi 20.000 mp noi în parcul logistic, suprafaţă din care jumătate ar urma să fie gata până la sfârşitul anului viitor.

Adriana şi Ştefan Cristea, doi antreprenori din Cluj, mamă şi fiu, au început să construiască un incubator pentru afacerile în producţie în parcul industrial din Dej, conform ZF. Investiţia de 6,5 milioane de euro are ca scop susţinerea tinerilor antreprenori care vor să performeze în domeniul producţiei auto şi al componentelor.

Cei doi antreprenori au inaugurat APD în 2005, care se întinde pe o suprafaţă de 40 ha. Din total, jumătate este ocupată cu clădiri – cuprinzând atât spaţii logistice, cât şi spaţii de producţie – iar cealaltă jumătate reprezintă teren liber.

Societatea a avut afaceri de 8 milioane de lei în 2019. „Ţinta principală este să ne consolidăm poziţia de lideri zonali şi să demarăm primele proiecte rezidenţiale pentru cei peste 3.500 de angajaţi din zona parcului. Este o iniţiativă mai veche, pe care o vom readuce în prim-plan.

Pentru că administrarea unui parc industrial presupune şi crearea infrastructurii de clădiri şi drumuri, suntem optimişti că, în cel mai scurt timp, vom reuşi să ne creăm propriile facilităţi de producţie de elemente prefabricate din beton“, spune Georgiana Pricop, chief business development officer la APD.

Comenteaza