Rapoartele instituţiilor bugetare, detaliate pe internet

Rapoartele instituţiilor bugetare, detaliate pe internet
Ministerul Finanțelor Publice și-a extins platforma de transparență bugetară. Pe lângă execuțiile bugetare detaliate, există informații legate de datele agregate ale fiecărui ordonator principal de credite, de la nivel central și local.

Aceasta înseamnă că oricine consultă platforma poate găsi totalul cheltuielilor și veniturilor realizate de ordonatorul principal și de instituțiile aflate în subordinea sa. Rapoartele publicate reprezintă situația cumulată pe primul trimestru din acest an. 
 
Ele se află într-un proces continuu de actualizare a datelor înscrise în sistemul național de raportare cu cele furnizate trimestrial de instituțiile publice. Aceasta  este cel mai important exercițiu de transparență și de disciplină bugetară din România, dar şi cea mai mare bază de date cu informații despre 13.700 de instituții publice, de la școli, grădinițe, spitale până la ministere şi parlament. 
 
Platforma a fost lansată la începutul lunii martie, iar de atunci au fost 44.300 de accesări unice și 51.100 de descărcări de documente. Utilizatorii pot avea acces la toate informațiile despre veniturile și despre cheltuielile din sectorul public la nivel de detaliu, așa cum au fost acestea aprobate de fiecare ordonator, și la nivel agregat.

Comenteaza