Ştefan Vuza, interesat de pachetul majoritar de la Oltchim SA

Ştefan Vuza, interesat de pachetul majoritar de la Oltchim SA
Patru companii, între careuna de la Cluj, sunt interesante de achiziţionarea pachetului majoritar al Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, după ce actualul proprietar, Statul român, a anunţat că vrea să privatizeze combinatul.

 

Cele patru companii care au depus "oferte preliminare şi neangajate" până la termenul limită, astăzi, sunt Pegamont SA Ploieşti, PCC SE Germania, Aisa Invest SA România şi JSC Tise Rusia.

Aisa Invest SA este o companie din grupul Serviciile Comerciale Române, deţinut de omul de afaceri Ştefan Vuza.

Procesul de provatizare al Oltchim SA a fost iniţiat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, prin Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, pentru vânzarea unui număr de cel puţin 188.100.976 acţiuni, reprezentând 54,8062% din capitalul social al Oltchim SA.

Metoda de privatizare a Oltchim este una combinată: negociere pe bază de oferte preliminare şi
neangajante, urmată de licitaţie cu ofertă în plic, anunţă Ministerul Economiei. "Urmează ca, pe baza discuţiilor şi a negocierii ofertelor preliminare şi neangajante depuse de cei patru potenţiali investitori, să se finalizeze Dosarul de Prezentare în vederea organizării licitaţiei cu ofertă în plic", arată biroul de presă al ministerului.

Comenteaza