Turdenii de la ASA Cons au finalizat o fabrică de 150 milioane euro

Turdenii de la ASA Cons au finalizat o fabrică de 150 milioane euro

Compania ASA Cons Turda a început să livreze elemente prefabricate la export pentru companii din Germania, Canada și Ungaria.

Printre principalele proiecte derulate anul trecut se numără o fabrică de mari dimensiuni pentru un important producător japonez în zona Bucureştiului, depozite logistice pentru dezvoltatorul belgian WDP în zona capitalei, clădiri cu destinaţia de depozit pentru dezvoltatorii logistici CTP, VGP și Zacaria, magazine şi un centru logistic Dedeman la Oradea.

Un proiect important a fost Shopping City Satu Mare, construit în parteneriat cu compania PAB România pentru dezvoltatorul de centre comerciale NEPI Rockcastle, centrul comercial fiind inaugurat în decembrie, conform ZF.

ASA Cons a finalizat o mare lucrarece a constat în montajul structurii prefabricate a fabricii MDF Yildiz Entegre România de la Oarja, lângă Piteşti, o investiţie de 150 de milioane de euro ce aparţine concernului turc Yildiz Entegre, unul dintre cele mai mari proiecte din istoria companiei turdene, cu 70.000 mp construiţi.

Datorită cererii mari din Ungaria şi numărului mare de proiecte angajate acolo, ASA Cons România a livrat în 2019 elemente prefabricate pentru trei proiecte: o fabrică germană Krones la Debrecen, o investiţie canadiană la Oroshaza, Linamar, şi un proiect rezidenţial la Szeged, denumit Cedrus.

Producătorul de prefabricate şi-a început activitatea pe piaţa locală în 1999, ca parte a grupului ungar ASA, în 2008 compania fiind achiziţionată de grupul Consolis (Franţa). În 2014 au fost finalizate operaţiunile de integrare a companiei soră ungare ASA Epitoipari (din grupul Consolis) în cadrul ASA Cons România, a cărei activitate este coordonată acum în totalitate de către managementul local.

Comenteaza