Vuza, convocat de ministrul Economiei să salveze combinatul Oltchim

Vuza, convocat de ministrul Economiei să salveze combinatul Oltchim
Industriaşul clujean Ştefan Vuza a fost convocat azi de ministrul Economiei Varujan Vosganian, pe tema redresării combinatului chimic Oltchim.

 

La discuţii au participat şi preşedintele companiei de consultanţă Deloitte George Mucibabici, şi preşedintele SIF Moldova, Costel Ceocea şi preşedintele SCR Grup Cluj Virgiliu Băncilă.

Preşedintele SIF Moldova a anunţat iminenţa formării unui consorţiu al SIF-urilor care să se implice în redresarea situaţiei de la Oltchim, considerat un proiect de interes naţional. "În opinia partenerilor de dialog", arată Ministerul Economiei într-un comunicat de presă, "acest consorţiu este interesat de funcţionarea combinatului după privatizare şi de aceea intenţia lor este aceea de a investi într-un proiect de integrare a combinatelor Oltchim şi Chimcomplex Borzeşti, care are ca puncte forte poziţia geografică avantajoasă, pieţe internaţionale de desfacere care pot absorbi 70% din producţia Oltchim şi Chimcomplex, instalaţii modernizate în marea majoritate competitive din punct de vedere al costurilor".


Ministerul Economiei mai arată că un alt avantaj îl reprezintă faptul că Oltchim este singura fabrică de acest fel din Uniunea Euopeană "şi ar aduce un plus de valoare pentru economia românească".

Etichete
Comenteaza