Vuza şi PCC vor să cumpere Oltchim

Vuza şi PCC vor să cumpere Oltchim
Wojciech Zaremba, reprezentantul companiei PCC în România, a spus că aceasta este dispus să colaboreze cu omul de afaceri clujean Ştefan Vuza, acţionar majoritar al Chimcomplex, la privatizarea combinatului Oltchim.

„În timpul primei încercări de privatizare a Oltchim am anunţat că sunt gata să particip alături de toţi cei interesaţi. În situaţia actuală sunt gata să particip, să vorbesc şi să negociez pentru orice poate ajuta Oltchim. Sunt deschis unei colaborări cu Vuza, dar nu avem nicio înţelegere în acest sens", a spus Zaremba, citat de Bursa.ro.

"El a spus că nu contează dacă este vorba de Vuza, TISE sau Socar, atât timp cât planul comun este salvarea Oltchim. Vuza are experienţă în activitatea pe segmentul sodă şi poate veni cu soluţii rapid", a completat Zaremba. Potrivit unui studiu realizat de Adevaris, consultantul PCC, impactul unui potenţial faliment al Oltchim asupra bugetului de stat în următorii cinci ani ar presupune pierderi de minim 512 milioane lei. René Schöb, asociat al companiei Adevaris, a declarat că angajaţii Oltchim reprezintă 7% din cei ai judeţului Vâlcea, iar dacă Oltchim va da faliment, rata şomajului va creşte cu 40%. Oltchim are 3.300 de angajaţi. PCC este principalul acţionar privat, cu 32,3% din capitalul social.

 

Etichete
Comenteaza