Apostu se întâlnea cu "partenerii de afaceri" noaptea, la etajul 5 al parking-ului Primăriei, şi îşi "upgrada" telefonul ca să nu fie ascultat

Apostu se întâlnea cu
Primarul Sorin Apostu, arestat preventiv pentru luare de mită în formă continuată, se întâlnea cu partenerii "de afaceri" la ore târzii din noapte, la etajul 5 al parking-ului Primăriei, şi avea cartele telefonice "dedicate": câte una pentru fiecare dintre cei cărora le facilita contracte cu Primăria.
">

"Deşi inculpatul A. S. (Sorin Apostu-n.red.) şi învinuitul M. S.  îşi petreceau cu familiile concediile sau timpul liber împreună, totuşi stabileau să se întâlnească la ore târzii din noapte în incinta parking-ului Primăriei Cluj -Napoca, la etajul 5, etaj care nu este prevăzut cu sistem de supraveghere video, aşa cum rezultă din interceptarea convorbirile telefonice şi a proceselor verbale de supraveghere operativă, aflate la dosarul cauzei", se arată în motivarea instanţei care a decis arestarea preventivă a lui Apostu.

Aceasta mai precizează că patronul unei firme îl vizita pe Apostu la domiciliul acestuia iar procurorii au ca probe procese verbale de supraveghere operativă şi fotografii surprinse la ore târzii, dar şi interceptări telefonice. "Mai mult îi punea la dispoziţie şi pe şoferul său numitul D. pentru ca să îl transporte pe inculpatul A. S. în diverse locuri, cu titlu exemplificativ să îşi cumpere pantofi inculpatul de la un anume magazin aşa cum rezultă din procesul - verbal de redare al convorbirilor", se arată în motivare.

Aici se mai arată că Apostu folosea cartele telefonice dedicate, "legăturile cu ei (cu învinuiţii din dosar-n.red.) le ţine doar prin acest mijloc de comunicare, iar învinuiţii, la rândul lor, comunică pe acele cartele numai cu inculpatul A. S. (Sorin Apostu-n.red.)".

Procurorii spun că primarul apela în mod frecvent la serviciile unei persoane care-i "upgrada" telefonul, pentru schimbarea IMEI-ului, "urmărind în mod evident să nu poată fi interceptat".

Sorin Apostu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în noaptea de joi spre vineri sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată. Procurorii susţin că Apostu ar fi facilitat contractarea serviciilor de salubritate cu o companie de profil, Brantner-Vereş, al cărui director, Călin Stoia, este de asemenea arestat preventiv. Motivarea arestării arată însă că Apostu ar fi luat şpagă şi de la alte companii, pentru a semna autorizaţii de construcţie - un lanţ de magazine sau doi dezvoltatori imobiliari - şi chiar de la producătorii agricoli care vindeau pepeni în oraş.

Vezi aici, integral, motivarea instanţei

Comenteaza