Aspazia Droniuc nu a ajuns la Curtea de Apel Mureş VIDEO

Aspazia Droniuc nu a ajuns la Curtea de Apel Mureş VIDEO
În această dimineaţă Aspazia Droniuc este aşteptată la Curtea de Apel Mureş, unde ar trebui să fie adusă cu mandat pentru a da declaraţii ca martor în dosarul fostului primar Sorin Apostu. UPDATE Droniuc nu a ajuns în faţa instanţei.

Până la această oră au intrat în sala de judecată cei trei inculpaţi judecaţi în dosar, respectiv Sorin Apostu cu soţia sa Monica, şi omul de afaceri Călin Stoia. Cei trei au venit însoţiţi de avocaţii lor. În cazul în care Aspazia Droniuc se sustrage obligaţiei de a da declaraţii ca martor fără a avea un motiv temeinic, serviciul de probaţiune ar putea să ceară revocarea suspendării pedepsei. Prin urmare, Droniuc riscă să execute pedeapsa de trei ani la care a fost condamnată în iulie anul trecut. Aceasta a fost condamnată pentru cumpărare de influenţă, spălare de bani şi dare de mită, atât în dosarul fostului vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, cât şi în dosarul fostului primar Sorin Apostu. Menţionăm că Droniuc a fost cea care i-a denunţat pe cei doi.

UPDATE 10:36 Aspazia Droniuc nu a fost adusă de Poliţia Cluj

UPDATE 10:53 Avocatul Gheorghiţă Mateuţ cere expertiza grafoscopică a semnăturilor Monicăi Apostu pe bonurile de benzină de la Mol. Ea contestă semnăturile.

UPDATE 11:15 Avocatul Mateuţ a solicitat înlăturarea declaraţiilor lui Liviu Neag şi Aspazia Droniuc date la DNA.

UPDATE 11:16 Totodată avocatul cere expertize pentru semnătura Monicăi Apostu de pe bonurile de benzină de la MOL dar şi pentru interceptările convorbirilor, pentru că nu îşi recunoaşte vocea.

UPDATE 11:45 Instanţa rămâne să se pronunţe asupra cererilor făcute de avocatul Mateuţ, în cursul săptămânii viitoare. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 15 aprilie. Curtea de Apel Mureş a emis un nou mandat de aducere pentru Aspazia Droniuc şi o înştiinţare către chestorul Ioan Păcurar, şeful IPJ Cluj, ca în cazul în care nu se va pune în executare acel mandat instituţia va fi amendată.

UPDATE vezi declaraţii şi imagini video de la proces - click pe prima fotografie

Comenteaza