Fostul viceprimar al Clujului: 12.000 de imobile şi terenuri retrocedate

Fostul viceprimar al Clujului: 12.000 de imobile şi terenuri retrocedate
Fostul viceprimar din Cluj-Napoca, Laszlo Attila, acum senator din partea UDMR, spune că doar în municipiu fac obiectul dosarelor de retrocedare peste 12.000 de imobile, dintre care majoritatea au fost soluţionate pozitiv.

Senatorul Laszlo Attila (UDMR) spune, la Ştirile REALITATEA TV Cluj, că în Cluj-Napoca fac obiectul dosarelor de retrocedare aproximativ 4.800 de apartamente şi alte circa 7.200 de solicitări de retrocedare se referă la terenuri agricole.  În 2012 fuseseră soluţionate o bună parte din aceste solicitări.

"Din câte reţin eu la momentul respectiv au rămas 500 şi ceva de dosare nesoluţionate pe legea 10 - terenuri intravilane, imobile", spune Laszlo. Acesta adaugă că în cazul retrocedărilor în natură pentru imobile în care funcţionează instituţii publice "interesul public nu e lezat, ci proprietatea". "Proprietatea revine fostului proprietar, legislaţia precizează clar că trebuie menţinută funcţiunea", spune fostul viceprimar.

"Trebuie să vă spun că aceste instiuţii au funcţionat şi înainte de 1945, diferenţa a fost că proprietarul acelei instituţii nu a fost statul la momentul respectiv, ci entităţi juridice locale - biserici, persoane fizice sau juridice", spune Laszlo.

 

Comenteaza